yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no
Gjestebok til og med desember 2003:

(31.12.03)

Ønske alle venner og kjente et GODT NYTT ÅR! 
Hilsen Vera og Idar.

(26.12.03)

Hei og god jul!
Hadde en fantastisk tur på Grytøya i sommer og holder nå på å sette sammen alle minnene i et album. Er det noen som kan hjelpe meg med sagnet om Tore Hund og hullet i fjellet og sprekken i Elgen, husker ikke hele og skulle gjerne hatt det med!
Tusen takk for hjelpen. Og takk for sommerbesøket.
Fortsatt god jul og godt nytt år
Julehilsen fra Marianne i Trondheim

(25.12.03)

Snart 35 år har jeg bodd i Bodø; kontakten med Yttergryta har jeg prøvd å
holde med nærmest årlige sommerbesøk - sist år ble det ikke.
Det finnes sikkert fler enn meg som har vokse opp utom Toppen og seinar slått seg ned i Salten; i farta kommer jeg på Mathias fra Dale, Aud Marit fra Grøta og Ola Kåre fra Alvestad.
Det kunne ha vært artig om vi yttergrytinger kunne møtes på bortebane en
gang i løpet av vinteren.
Send meg en mail med navn og telefonnummer dersom du kjenner til flere enn
disse, så skal jeg ta initiativ til et treff en gang på ettervinteren.
Adresse: mar-alve@frisurf.no.
Du kan også ringe 75 56 12 86 (p). Takk for hjelpa!

Marvin A

(25.12.03)

MERRY CHRISTMAS TO EACH AND EVERYONE ANDHAVE A GREAT NEW YEAR
 
BEVERLY AND LEIF

(25.12.03)

Hei  alle yttergrytinger
Her på Hommersåk  har vi bra. Ville bare ønske alle en GOD JUL og en fredfull helg.
Arve Hognestad

(24.12.03)

Ja det er slaktarn ifra Bøøøø igjen. Nu er det fritt for hallemåna. Den siste forsvant i geitfjøsn til han Einar mens det blei melka i går 23.12.03 Kl 1645 sånn sirka. Må ha ei ny forsyning. HJELP, ho steike ikje fleire i år. Men det er håp for neste år. Ha ei fortsatt roli og fredeli julehelg.
Med hilsen slaktarn...........

(19.12.03)

har snart ette en heil boks me hallemåna ho steikte onsdagen bruka å ete fire før fjøsti og fire når æ kjæm inn ellers et æ hallemåna jamt og trutt heile dagen men dæm e bæst når dæm kjæm rett ut av ovn då fær den første plata "rett i hundkjæftn" me mykje spettakkel ifra kokken men d bryr vi oss ikje om d meste går over ætte ei stund  Mæn HALLEMÅNA E STEIKANES GODT  Gamlingen brukte å fryse dæm og så varma han opp to og to på ei rest over kokeplata på komfyrn då va de næstn som nystekt et hallemånan mens dæm e nystekt ættepå e d førseint
GOD JUL M/hallemåna
Ei førjulshælsing ifra Slaktarn i Bøøøøøøøøøøø

(18.12.03)

Jeg sitter her borte i solfylte California (vi bor her i år) og leser/sjekker nettstedet til Yttergryta hver dag. Artig å følge med!
Flott opplegg også om å hente inn oppskrifter fra yttergryta. Noen burde utfordres på "hallemåna" og sviskergrøt! Jeg minnes at grøten til Kristine Leitring va spesielt god når vi kjøpte den på basar....
Jeg har spist gode hallemåna hos mine to tanter Anna og Johanna -
utfordres til å komme med oppskriftene sine???

Elin Alvestrand

(12.12.03)

Hei dameforeningen på yttersia.
 Æ e en utfløtta Bodø-væring som nu har løst å strikke mæ sjyvotta. Har dokker ei oppskrift? Ka slags garn ska æ bruke?
Hilsen Elisabeth Larsen
 Svar gjerne på mail: elisabeth.l@c2i.net
 
På forhåpnd takk!

(15.11.03)

he hei!
sende en hilsen te line anita og medkila:) GRATULERE som norgesmestra i fotball:o). kjæmpespennanes kamp!!!!!
Harald.

(15.11.03)

hei alle sammen:)
kjæmpebra nettside som e laga om øya våres:) e imponert!hehe... æ e med i ett gospelkor i harstad som heite joyful gospel, 0g vi har fådd egen internettside: www.datarommet.no/joful så vess d e nån som vil læse meir om koret,e d bære å gå inn på sida:)
Hilsen Harald.

(14.11.03)

Grøtaværs første Norgesmester!
Gratulerer Line Nermark!
Ellers nytt fra Grøtavær? Hører rykte om at "draugen" har vært observert flere ganger i fjærsteinan....
Hei til alle :-)
Hilde

(12.11.03)

Hei yttergrytinga!
Det er først nettop nå jeg er blitt oppmerksom på heimesida deres, og må si det var nostalgisk å se bildene fra Grytøya-både fra vinter og sommer.
Litt om meg selv:
Jeg er født og oppvokst på Ytter Elgsnes men har bodd i Rogaland i snart 50 år. Først i Stavanger, så i 5 år på ei lita øy i Boknafjorden som heter Kvitsøy, og de siste snart 30 år i Sandnes.
Sist sommer (2003) var jeg hjemme på Elgsnes, og nyttet da høve til å ta en tur til Grøtavær med "påhængsen." Vi var bl.a.innom butikken "tel han Aron" og handla litt. I "gamle daga" var jeg med både far og bestefar og rodde til Grøta,vi var kunder hos Aron og hadde kalenderen hans på kjøkkenveggen. Den første læreren min på Aun (vi gikk på skole der) var Johan Olsen fra Grøta. (Han heter vel nå Grytte eller noe lignende). I sommer hadde vi klassefest på Aun, og Johan var med oss,en fin opplevelse!
Det er ei fin webbside dere har, for oss på Elgsnes var Grytlandsfjellan "vårt øye daglig til skue", når sola i januar begynte å skinne ned på Alvestadgårdan visste vi at den snart kom til oss - og da var det vår-nesten!
Jeg har jo mine "røtter" i disse områdene, min farfar kom fra Meløyvær, og ei tante av meg ble gift i Dale. Nå er det visst bare barnebarnet (Viktor) som bor der.
Jeg skal nok følge med dere framover - stå på, dere gjør en flott jobb!
Forresten -heia Medkila (eller Mikkjkila som vi sa) -der er kjempefint og vise disse "søringan" at det spelles fotball nord for Trondheim også!
Vennlig hilsen
Gjermund Kristiansen.

Ps.
Forklaring på adressen nedenfor:
Jeg har "pensjonistjobb" som skretær i Arbeiderpatriet.
--
Sandnes Arbeiderparti - sandnesa@online.no
Tlf.: 51664684 (Tirs. 9-14 og Ons. 9-14)
Fax:51660058 - http://home.online.no/~sandnesa

(11.11.03)

Hei&hå!!! :o)
D va jo utruli bra at Medkila vant! Æ å nån vænna satt å så kampen nede på Narvesen. D va kjæmpespennanes!!! Vi vil gratulere ho Line & Medkila som va heilt suuuuuuuuper!
Så ... GRATULERE!!! :o)
Isabel Jørgensen & Co

(08.11.03)

Hei igjen !
Berits mor ringte ned til oss for å spøør om det var "vi" som vant.
Skal hilse fra henne og si at hun syntes det var topp utført jobb. Å vinne over " Kølabonn" er ganske stort her nede.
Sissi

(08.11.03)

Gratulerer og atter gratulerer !!! Jeg er så stollt av Medkila !!
Berit og Sissi

(05.11.03)

Hei og hopp!
Nu bynne æ å få hjæmlengsel, og da e æ ofte innom sida før å se om det e kommen nån nye bilda. Gler mæ til å reise hjæm til jul, må bare få unna nån eksamena først.
Hilsen Marianne på Ås

(29.10.03)

DE TØFFE GUTTA BADE NÅR DET E FINT UTE....
Ja så var det endelig bekrefta kæm som e de tøffaste av de tøffe...
Det e jo bare å se på kæm som bade å katti de tøffe bade..HA HA HA

Merete Killi

(27.10.03)

Hej och hå på Grytöya.
Sitter och tittar på sommarbilder från den vackra Grytöya, minerna återkommer från senaste sommaren med den varmaste semestern på öya vi har varit med om på länge. Det är skönt att vara på öya och se hur tiden har stått still, koppla av, kroppen slappnar av och gör sig beredd att möta en lång och mörk vinter som vi alla här uppe i norr får dela tillsammans. Nå väl, vi kommer till öya nästa sommar och då hoppas vi på bra väder.
Skickar även med bilder så att alla förstår vad jag menar med att tiden står stilla och att vissa kan bada i kallvatten.
Ni har en bra hemsida och som jag sa förra gången så ni gör ett kjempejobb med att uppdatera med nyheter och det är det vi vill ha.
Ha en bra dag!
Svein Nilsen.

(23.10.03)

Gratulerer til Inga og Fritjof Mikkelsen på seksti år bryllupsdag.

Fra Dennis og Sandra Andersen, Minnetonka, Minnesota, U.S.A.

(20.10.03)

Hei;
Helt tilfeldig snublet jeg innom dette nettstedet samme dag som jeg satt og scannet noen "gamle" bilder. Dette tok jeg en grytidlig septembermorgen 1999 på brua på hurtigruta Richard With på veg fra Risøyhamn til Harstad, og tar jeg ikke mye feil er vi på veg inn Toppsundet med Grytøya bak til høyre...? 

Med hilsen
Fotograf Sigmund Krøvel-Velle
Berglivegen 24
3570 Ål
skvelle@online.no

(13.10.03)

Gratulerer med flott webside, som jeg fant ved en tilfeldighet.
Lørdag kom svigermor Anne Nilsen (82) fra Dale på besøk til oss i Odda og vi hadde en koselig stund med yttergryta.no på PCen. Fint at det også er stoff og bilder fra Dale, som jo er oss kjærest.
Legger ved et jeg tok en sommer av sommerfjøsan med Toppsundet og Elgsnes i bakgrunnen.
Med hilsen Knut Terje Solstad

Margaret og Anne hilser også. 

(03.10.03)

HeeeY!
Nu har æ endeli fådd fixa dataen! Håpe alle har d bra! I mårra ska æ spælle min første seriekamp i Landsåshallen! E næmmli keeper på HHK. Så glede mæ vældi! Hælse t alle sammen!
Klæmz fra ho Isabel!

(04.09.03)

GRATULERER MED CUPFINALEPLASS, LINE!
Det er alltid like koselig å lese om det som rører seg på ytre Grytøy. Vil sende en stor hilsen til Line Anita Nermark som sammen med Medkilas A-lag sikret seg plass til cupfinalen på Ullevaal i november. De er det første damelaget fra nord-Norge som skal kjempe om kongepokalen. Tvi-tvi videre, Line, med serie og cup!

Hilsen Anne Cecilie

(24.06.03)

Bevares for en entusiasme og for et pågangsmot dere har på Yttergryta!
Jeg er både stolt av dere og mektig imponert!
Men , helt klart, man må ha drivkreftene i seg om man skal få noe til. Forundrer meg at ikke Fylkestinget SÅ, i sin tid, at også Lian måtte det gjøres noe med. Slik det nå er, er det jo Dale som er begunstiget vinterstid. Det er jo vel og bra, men de fleste beboerne på Yttergryta, bor jo på andre siden av Lian.
Tar ut masse bilder og gir til folk som aldri har vært nordover, dette er en inspirasjon for mange. Om de kommer til Yttergryta eller bare nordover, vites ikke av meg. Måtte bare få gi dere den rosen dere vitterlig fortjener !! Er inne på nettet flere ganger for dag. Minnene strømmer på fra barndommen og i voksen alder. Godt å vite at det er ildsjeler som tar vare på, og utvikler bygda.
Ønsker dere alle en god sommer. Sissi

(07.06.03)

Sitter i Bøø med besøk ifra Alvestadsteinan. De sender ei hilsen utover til Grytlandet og lengter heim til Seinfredag. Vi har tatt godt vare på dæm, ennu halv fire om morran er vi ikke kommet oss i fjøsene. Skal avgårde å melke ca hundre geit først for deretter å melke våres tjue kyr. Tankbilen er kommet til Bø, det er en ifra Bessebostad som kjøre. En grei kar. ER BEKYMRET for melkinga. Jan Arild holder ikke opp når han først er sluppet løs. Skal feire førti års dagen til etterkommere ifra Dale. Kilbotnrampen er også kommet. Opprinnelig også ifra Dale. Karen ifra Alvestadsteinan har også vært i toppen av flaggstanga iløpet av natta, men denne gangen var det brukt to stiger. Granbuskene er foreløpig fredet. Ønsker alle kjente på Grøtavær en god sommer og ei god høsting. Ser ut for at vi begynner å balle her ute rett etter santhans, ser ut for et bra forår. 
 
Med hilsen Slaktarn ifra Bøøøø og de fra Alvestadsteinan (Tove og Jan Arild)

(05.06.03)

Heisann!
Som den Vaskinn-væring æ e, med tjukkaste slekta fra Øyra i Dale, måtte æ jo sende nån ord tell dokker.
E titt og ofte inne å ser på sia dokkers, meget bra opplegg de her. Siden det er få bilder fra Bumarka å se har jeg lagt med 2 bilder derfra tatt 29 mai i år, så kan dere se hvordan det var der. Et bilde fra demningen på Storvannet og et ved elveutløpet på Lillevannet. Blir nok enda noen dager før vi kan begynne å fiske der.
 
HilsenTrond Vaskinn

(04.06.03)

Hei alle grytskanka!
 
Tenkte æ kunne sende ei visa som nokken artikarra på "innersia" har skreve. Bakgrunnen førr visa va' dokkers alles kjære Noralf som tenkte at Grøtavær kunne være en fin plass å lage vindmøllepark på. Teksten e' laga av "Vrengte Polvotta" (kem som skjule seg bak detta namnet e' ikkje lett å vette), og melodien e' laga av han Hans Rotmo. (brylluppet i Kaa'nans land). (Visa finner du her...)

(29.05.03)

Heisann alle sammen!
Nu får æ ikje fare utover før tel sommern førr nu har æ fådd mæ hæst på fôr!!!! Han e bære nydeli!!!! Min lille Balder(okei ganske stor da!:)
Sia hær har kommen sæ!!!

Klæm fra Anne Grete og Balder!!

(20.05.03)

Her er et bilde jeg tok i fjor sommer. Jeg venter at dere vil ta et og annet bilde tvers over fjorden. Det ser ikke ut til at jeg kommer hjem i år. Jeg må ta til takke med bilder og minner. Neste sommer derimot.....
 
O. J. Bergh
Butler, PA USA

(19.05.03)

Det va ei kjempesia dokker hadde ordna:) savna meir bilda fra sentrum. Skulle ha hatt bilda av huse vårres så æ kunne ha vist fram tell alle kompisan mine :)
nu savne man virkeli å komme heim :)

Mvh
Kristoffer Eidissen

(14.05.03)

Hei til alle lesere av denne flotte hjemmesida pluss gjesteboka!
Var det noen som la merke til de to små ponniene som gikk på beite på Alvestad sommeren for to år siden? Kanskje har du hatt en liten drøm om at en av disse kan bli din. Nå er det mulig!

Vi sliter litt med allergi i familien pluss at hestene blir litt små til vårt bruk. Den eldste av de to er allerede plassert i Ervika, men treåringen Faik går aleine og vrinsker på Borkenes. En snill, litt snål blandingsponni. Liten, svart, og det ser ut som ho har stripa håret! Vant til folk, dyr og trafikk. Har vært kjørt ørlite i vinter, ikke innridd. Flott som turkamerat! Billig i drift. Eter ca. tre kg høy for dagen pluss en neve pellets! (Sammenlikn gjerne med en stor hund, denne har du mere nytte av). Selv om de er små er de sterke, kan løfte 100 kg og dra mye mer. Dro hele klassen min på ski i fjor vinter!

Mer info og hesteprat får du ved å ringe til ho
Anne Semb på Borkenes, tlf 770 93 528

(30.04.03)

Det her va' et kjempeteltak!
Flott å sjå på alle bildan, ka' med å legge ut bilda frå litt eldre tider? Det må jo være folk som har bilda frå fotballturneringe, gamle båta, bryllup osv.
 
Sigurd Johan frå Varmedal

(19.04.03)

God Påske til alle slektninger i Grotavaer og Alvestad. Takk for mange fine bilder.

Hilsen fra Sandra and Dennis Andersen, Minnetonka, Minnesota, USA

(05.04.03)

Kjæmpebra sia dåkker har laga! Håpe alle har d bra! Glede mæ t æ kjæm utover igjæn! Hælse t alle!

Klæm Isabel.

(30.03.03)

Hei.
Vi syns at deinna sida e kjempeflott. I tillegg får vi jo lært oss å bruk internett.
Vil hilse til ho Margrethe Vikholt og han Kjell- Ola Nygård.
Vi har også en bursdagshilsen til han Ole-Peder på sjybakkan som fyll 89 år i dag.
Gratulerer!!

Med hjertelig hilsen Ivar på Vika og Anne-Margrethe Albertsen

(29.03.03)

Hei yttergrytinga og de ansvarlige for heimsida.
Jeg oppdaget at dere var på nettet i slutten av november i fjor. Etter den tid har jeg næmest daglig vært "på besøk" for å lese nytt, se fine fotos + sjekke gjesteboka. Denne heimesida er et kjempefint tiltak som jeg tror kan være med på å skape entusiasme for yttergryta for alle dere som bor der, og alle oss som bor andre steder, men som har tilknytning til plassen , d.v.s  alle oss "grytskanka".

Det går sikker an å utvide stoffreportoaret. Eks. Når det blir sommer kan dere jo fortelle hvor seien og ueren biter,på Sennholmsgrunnen  i Skaula, Spelen, Brie eller  Jonsbakkan (æ kan ikke mea på noen av dem). Disse opplysningene må jo ajourføres noen ganger i løpet av sommeren. 

Ellers håper jeg at dere  har muligheter til å dekke Skoletreff 2003 som skal være på Grøta første helga i juli. Her skal  mellom 40 og 50 av oss som var skoleelever på Alvstad skole på 50-tallet møtes, og dette mener jeg vil bli en betydelig begivenhet på yttergryta til  sommeren.

Vennlig hilsen  fra en utflytta yttergryting og  kraftpatriot bosatt i Vesterålen
Kjell Ola Nygård

(28.03.03)

Hei!
En hilsen fra Bø i Vesterålen. Det er brae sider dere har.Vi må få gratulere våres bror, han Jan Arild, som sitter i Nordsjyen som hadde gebursdag for 11 dager siden. Hilser til alle kjente på Grøtavær.
For å få nyheter fra Vesterålen kan dere klikke inn på www.vol.no.

Med helsning fra slaktern i Bø

(27.03.03)

Heihopp.
Kjempefine bilder fra barndomsferieparadis. Det er snart 20 år siden sist jeg var på Grøta. Skulle ha vært der på slektsstevne i sommer, og hadde gledet meg som en hund,men ble forhindret. Derfor er det kjekt å se på bilder....å kunne mimre....mimre.

Hilsen Vidar Heimtun

(25.03.03)

Sender en liten hilsen til alle kjente. Har sett mange fine bilder som jeg er stolt av. Gleder meg til skoletreffet i sommer.
 
Hilsen Margrete Vikholt

(18.03.03)

Heisann
Jeg har jo på hundrevis av bilder av folk , fe og land. Hvis dere ønsker noen til sidene så er det bare å si i fra. Det vil snart komme ny nettside på adressen under!
Mvh Rune Steen Kongsro

http://www.kongsro.com
mob. +47 41556600

(18.03.03)

Hei igjen........
Så det fine bilde ho Liv-Torunn hadde tatt av postkassa. Blei heilt sjuk etter å komme mæ en tur ut tell "nesset". Tippe det ikkje blir lenge tell æ må ha mæ en tur....
Merete Killi

 PS: Sette ute på nesset å synge. "han Henrik har rømt" det e heilt hærlig..

(18.03.03)

Både jeg og mange andre har uttrykt tidligere at sida er fin, jeg skal ikke gjenta det. Jeg legger dagens bilde som bakgrunn på datamaskinen og har stadig et nytt som bakgrunnsbilde. Så får jeg også vist folk som er innom den fine naturen der nord. Nå var det fint å få veksla Grøtaværbildet ut med et Alvestadbilde..

I teksten lurer dere på når folk vil bygge på de regulerte tomtene. Og jeg spør: Når setter dere i gang med å bygge ferieleiligheter for utleie? Jeg synes det på vinterstid kunne vært bedre å komme til en oppvarma leilighet enn å varme et hus som står tomt. Av alle bildene dere har lagt ut – særlig av vinterbildene, har jeg fått mange minner fra barndommen og hvordan den årstiden var. Jeg kunne hatt lyst til å flytte arbeidssted og komme nordover på den årstiden, ferieukene vil jeg helst legge til sommeren. Skulle en flytte arbeidssted nordover er jeg og mange med meg avhengig av nett-tilkobling og det burde det jo være i slike ferieleiligheter Flere som kunne tenke seg noe sånt??? Har dere planer om bygging av ferieleiligheter?
 
Hilsen fra et regnfullt Trondheim – ikke slik som det er nordpå, men jeg ser at vinteren også der har endret karakter fra hvordan den var før

 Hilsen Elin Alvestrand/Trondheim

(03.03.03)

Hei,
En hilsen fra en kvæfjerding som tilbragte sine barndoms somre på Grøtavær for rundt 50 år siden...... under streng bevoktning av min bestemor Ingeborg på Leite... Har til min glede oppdaget yttergryta.no og er innom støtt og stadig.... Hittil har jeg jo hatt elgsnes.no å ty til, og der fant jeg en dag at en viss politiker hadde vært innom og reklamert for yttergryta.no... Det er godt for en utflytter å kunne  ha slike "steder" å ty til når det lugger litt i hjemlengselen. Prøver å ta oss en tur innom Grøtavær når vi er nordover..
Lykke til med Lian-prosjektet..
 
Hilsen Leif Karstein Elde, Jessheim
lkelde@online.no

(03.03.03)

Heizan!!
Kjempe koselig side dere har laget! Vil gjerne hilse til Torfinn,Maren Anna, Joakim,Andreas og resten av familen min der oppe.Håper på å treffe dere snart igjen,og husk at dere alle er velkommen til konfirmasjonen min¨den 4.mai.
 
Klem fra Mirjam:)

(02.03.03)

Ser at det skal være møte ang. Lian i morgen den 3/3-03 og i samferdsel dagen etter.
I de herrens seksti-åra, arbeidet jeg for å få gehør for samme vei. I og med at jeg er fra Narvik, slo det meg at Ofotbanen hadde mange stygge partier. På denne strekningen var det bygget tunneler og/eller gode overbygg. Fremdelse fungerer disse, men i "min tid" hette det bare at "dette går nok ikke i Lian ". Er ikke så sikker på det, men, tiden går og folket flytter fra øya. Dette er ikke noe godt for noen. Det er jo klart at kan man ikke opprettholde skole etc. der ute, og folk kan komme seg trygt frem og tilbake, så er Yttergryta snart bebodd bare av eldre. Man har bygget en fantastisk tunnel, for hvem ? Selsagt har Dalsfolket glede av denne, men hvor mange barn og arbeidsfolk bor der ? Om man ikke lager skikkelig og trygg vei mellom Dale og Alvestad, har man kastet mange mill. rett ut i det store intet.
Det er ikke tvil om at barn har mye bedre oppvekst-vilkår på Yttergryta i stedet for i byen. På  øya tar alle vare på, og hensyn til hverandre, det gjør man ikke i byen.
Jeg sender alle mine positive tanker til dere ang.møtene !!
Lykke til !!!!
Hilsen fra Sissi

(23.02.2003)

Heia!!
Kjempekoselig å surfe på yttergryta.no. Håper å få tatt turen fra Bodø til Grøtavær neste helg. Hilser til alle kjente!

Hilsen fra Haakon, Roger og Anne Cecilie

PS! Gratulerer s mye til Rita og Knut Harald

(23.02.2003)

Hei!
Ville bare sei at det har blitt ei steikanes bra heimesia! Ryddig, lettlest og med flotte fotos. Peis på!!
 
Hilsen Steinar

(20.02.2003)

Her kommer en hilsen fra Ås!
Kjæmpe flott sida detta! Som gjør at man hold sæ oppdatert på hjemmefronten, selv om man e langt unna. Arti å se at det bli mere hesta i bygda. :)
Lykke til Torfinn!

Hilsen Marianne

(14.02.2003)

Hei
Koselige bilder fra Alvestad/Grøtavær. Man får litt hjemlengsel, det skal være sikkert. Hilser til alle kjente.

Heid-Randi Nilsen

(14.02.2003)

Idag e æ syk men æ e på nætte førdeom æ e syk. Æ kjede mæ vældi men nu e d jo HÆLG!!!! Pål du har ordna ei kjæmpe flott sia. Æ syns du har lagt inn mange flotte bilda fra Alvestad og Grøtavær. TUSEN TAKK!!!!!!!!!

SYKE KLEM FRA IDA

(14.02.2003)

Kjæmpesie Pål, har sendt adressen rundt omkring - også til utlandet. Er inne ofte når æ e her ute i Nordsjyen- da blir dagan no lettar. Men så får ein òg se på ka som skjer når ein e borte  - da lengter ein jo berre ennå meir heim. Flott at vi klare å få tel så mange arrangement - oppfordre alle til å støtte opp om disse.
Hilser til alle !!
Jan Arild

(13.02.2003)

Heia alle sammen!
En liten hilsen ifra Larvik. Kjempeflott sia detta! Man må vesst komme bort for å sjå kor flott plassen e.
Hilse t aille. spesielt t elevan og læreran på skolen!
 JORUNN 

(11.02.2003)

Hærsens regn!!!!!!     
Det va jo dumt at snyen e næsten heilt borte av det hersens rægne. (RÆGN E PYTON!!!!!!). Håpe det blir meire sny og frost snart sånn at vi kan gå i lysløypa og på skøyter igjen. Hilse tell alle æ kjenne.
PS. Det e flott at så mange har vært hær på denna sia og har skreve i gjæsteboka 
                                           hilsen Rino

(11.02.2003)

Halllo alle yttergrytinga..............
Blei tipsa av han Noralf.........
Æ e heilt imponert før ei flott sia.
Det e godt før en gammel leirskolelærer å kunne se den hærlige naturen som e dær ute.
Dagen min e bærga.........
                                             Bjørn Egil

(11.02.2003)

Hei,og takk for en flott side....
Jeg er ingen stor internetter men dette var veldig morsomt. Har akkurat sett bilde av "gammeltanteungen", det var virkelig artig. Flott med nydelige bilder og nytt fra Grøta. Håper anledningen byr seg til å reise utover igjen snart. Hilser til alle "yttergrytinga", utflytta eller fastboanes...

Randi Lovise Tråsdahl, Senja

(10.02.2003)

Hei hei!
Kjæmpebra sia dåkker har laga! Glær mæ t å komme utover ijænn!
Hælse t alle æ kjenne!
 
Hilsn Anne Grete

(09.02.2003)

Hej och hå!
Fick ett telefonsamtal från Oslo om att nu har även "yttergrytingan" har fått egen hemsida. Jag kan med stort beröm till dom delaktiga i denna produktion se att det ligger en hel del med arbete nedlagt, att den håller en myket hög kvalite och att den är lätt och översiktlig för alla oss användare.
Det är många år sedan jag sett bilder innehållande snö och vinter från dessa platser som vi tillsammans med barnen besöker värje sommar, vi kommer igen även denna sommar.
 
Svein Nilsen
Luleå Sverige

(09.02.2003)

Hei alle sammen!
Denna sia e kjæmpe fin! når æ ser på grøta si sia kjenne æ at æ blir stolt av denna sia. D e vælig bra gjort av han PÅL!
Hilsen Maren Anna

(09.02.2003)

Meget bra sider. Er inne å ser på den minst en gang i uka. Intressante ting dere skriver om. Mange fine bilder å se på. hilsen en innergrytværing på østlandet.
 
Hilsen Jan-Inge Paulsen

(02.02.2003)

Hei Yttergryta.no
Takk for ei flott side som er med på å holde oppe savnet av Alvestad. Som ei motvekt mot Pål's flotte vinterbilder sender vi noen sommerminner fra Alvestad.

Med hilsen fra Ruth Anne og Oddmund

                   

(01.02.2003)

Heia grytskanka!
For oss studenta som e langt heimefra, så e det veldig trivelig med ei sia som oppdatere oss om stort og smått fra yttergryta. Vi e ofte innom før å bote litt på heimlengselen, men vi står han a.

Gunn Anita og Ingrid, Trondheim

(30.01.2003)

Hei alle sammen
Takk for ei flott side. Nydelige bilder som er lagt ut, savner virkelig Grøtavær når man ser disse. Gleder meg til å komme på visitt.
 
Ingrid Nygård

(29.01.2003)

Flott rapport fra messjonmøtet. Denne messjon kjenner jeg godt til siden mamma var leder og aktiv der i mange år. Fint at messjon er i aktivitet fortsatt med noen ivrige som holder den i gang. Jeg regner med at de fleste av de som er festet til bildene ikke er aktive brukere av nettstedet som mange av oss utflytta yttergrytinger - noen må hilse til dem! Jeg tror messjonaktiviteten har hatt stor betydning for både bygda, de som har deltatt og for de som nyter godt av aktiviteten.
Ellers har det jo vært artig å studere vinterbildene. De er slik jeg husker vinteren og slik jeg helst liker den. Slik er ikke vinteren i Trondheim!

Elin A.

(28.01.2003)

Hei alle dere som har klrot dokker fast og står han av i år som alle de foregåanes åran,veilaus og trasig med dårlig forbindelse til omverden,men ser av sia at der er noen over ther som har heimlengsel,så sia må jo appelere tel noe godt. Han venta vel på att småseien skal komme ned på "sennholmsgrun" før han pakka sækken å kjæm over.
Det er bare godt åsei om denne sia,har  ikke nokka annia å sei. Sia jeg kan skrive sånn, forstår vel dokker at detta e en utfløttar, og dokker tok ikkje feil. Det e en av kronstampan som vaks opp på Alvestad i 50-60 tallet, ja kunne de rette personan fortelle saker å teng ville det nok ha blidt noen sider med både skjemt og alvår, før det heinte nu vi va snille unga også, det kan vel Martin og ho Ragna bekreft.
 
olsen.alv@c2i.net

(28.01.2003)

En ny yttergryting kom til verden fredagskveld den 24.januar. Han var 3730 gram og 53 cm og hadde masse svart hår. Når det blir lysere dager og mindre sperret veg vil han nok bli observert langs autostradaen på Grøta, Alvestad og Dale sammen med 'alpejegerne' (bestemor Inger og bestefar Jostein), mamma og pappa (Rita og Knut Harald). Oldemor Ingeborg har også fått enda mer å snakke om på sjømannsmessjon i tillegg til sviskegrøt-oppskrifer etc. Legger ved et par bilder av den nye grøtaværingen.

Knut Harald

(28.01.2003)

Hei!
Og takk for en flott side. Kjempeartig å få høre nytt. Den daglige telefonen er jo borte, så nå er dette en kjærkommen måte å holde seg oppdatert med hjemplassen sin. Masse flotte bilder, ja bare helt fantastisk!  Lykke til videre, æ gler mæ tel næste gang æ skal kikke innom!
 
Hilsen Torunn i Harstad

(28.01.2003)

Hei.
Kjempefin nettside dere har fått til. Arti å se bilder fra Grøta, og hva som skjer. Har ikke fått vært der så mye de siste vinterene, men det blir en årlig tur innom på sommerhalvåret. Fortsett å holde sida oppdatert med bilder og stemninsgrapporter fra Yttergryta.

Hilsen Roger S. Mikalsen

(27.01.2003)

Hei til Redagtøren
 Dette var imponerande, har ikkje vore gjenom alt ennå men det såg flott ut. Kom bare på i farten at eg var ikkje sikker på om eg har informert om at me har ei sida på nettet. den kan finnast under Firmanet.no/grønvikhagesenter. Så får eg lesa videre

Helsing Tore Sandvik

(26.01.2003)

Dear Paal,
    We can't thank you enough for the beautiful pictures you have taken of Alvestad. Leif goes into the Web site every day to look at what you have put on. It is so nice for him to see what you have done. He doesn't get so home sick when he sees the photos.
Thanks again for your wonderful work,  

Hugs from Beverly  to everyone

(26.01.2003)

Dette var en kjempefin nettside! Her er mye variert stoff, og mange idylliske bilder. Jeg har sendt link til nettsiden til venner og kjente rundt omkring, slik at de får se Grøtavær fra sin beste side.
Jeg må få skryte litt av barnehagen på ytre Grytøy: William (3 1/2) gikk seks uker i barnehagen i høst, og hadde det kjempefint sammen med Tone, Tove, Jan Reidar, Amanda, Ingrid og Mikael. Han stortrivdes fra første stund, og hadde mye å fortelle når han kom fra barnehagen om dagene. Kan absolutt anbefales!
Til Leif Arne må jeg si: kommer dere nordover snart, eller? Velkommen etter!

 Toril

(26.01.2003)

Hei og Hå
 Sett her i Bærgen, ruskevær og sur vind, åg surfe på internætt. Og ka finn Æ? Jau æ ser ho Farmor på internætt. Det va jaggu kje dårli. 
Kæm e ho farmor tænke dåkker kanskje nu; Jau det e ho Anna Jørgensen frå Grøtavær det. Dåkker må inderli hælse så mykje tel ho ifrå mæ, og sei det, at nu florer ho på internætt. 
Kæm e så æ ? Jau æ e 1 av guttan tel han Torstein Idar Birger Jørgensen, sønn av ho Anna og han Anders. Æ Heita Kent og har det bra. Nu e det længe sian æ har vorre norafør, men det må nu kje bli så længe tel næste gang, men dåkker veit sekkert korsn det e med småonga, og altførr mykje å gjør på jobben. Jobben min e i Bærgen Kommune, på IT Seksjonen, korr æ e IT konsulænt. Fløtta ppover hit ifrå Arendal førr å delta i et prosjækt, men æ har nu vorre her i to år snart. 
Nei dettan hadde æ kje truidd altså. Det va dagens. Denna sida kjæm æ nu tel å besøke titt og ofte.
 En liten vits frå mi sia førr å lys opp kverdagen
"En mainn for over himmeln i en luftballong. Han hadde møsta styringa og ana ikkje kor dettan bar hænne. Brått fekk han aue på ein kar som sprada avgårde langsætter veien. Fyrn i ballongen lænte sæ over kainten og ropte ner tel spradebassen; Veit du kor æ e hæn ?????? Spradebassen tænkt sæ om litt for han svara ; Du e ca 25 meter oppe i en luftballong, og har ikkje peiling på kor du e hæn...... Ballongmainnen braut då ut, litt førtvila; Ja æ høre du e IT Konsulent du. Du svare på spørsmålan mine, men kan ikkje førtæll mæ nokka som helst som æ ikkje visste fra før. Då kjæm det nokså bryskt i frå spradebassen; Ja det kain nu så være, men æ høre nu at du e direktør i ett mellastort firma, før du e i akkurat samme situasjon som før at du traff mæ, men nu e det plutselig min feil at du har havna i uføre.........." 

Takk for ei flott sia.
 Med Vænnlig Hilsen
 Kent Jørgensen
Løvåsveien 23
5145 Fyllingsdalen

(25.01.2003)

Jeg er imponert, godt og godt. Neste gang det blir storm, skal jeg til Yttersida for å se bølgene. Hvis veien er åpen, vel og merke.
Thor Walnum

(23.01.2003)

Ja nu ser æ jo at han navnebror har vorre innom å lagt igjæn visittkortet - så då skal æ ikkje være ulikar. Yttergryta.no e æ innom stort sett daglig, det e ett kjæmpebra tilbud tel oss foreløpige utfløttera førr å få siste nytt ifrå heimanifrå. Jevnlige oppdateringe og kjæmpefine bilda som førtæll det mæste om "vårt eget Grøtavær" sætt æ verkelig pris på. Bildan lægg æ ut som bakgrunnsmotiv på PCen. Takk!
 
Leif Arne

(22.01.2003)

Hei og godt nytt aar til redaktoeren og alle andre yttergrytinga. Her kommer en liten hilsen fra sunny Florida hvor vi sitter halvnakne i sola mens dere bakser i snoe og elendighet.... Likevel faar jeg litt hjemlengsel naar jeg titter paa alle de flotte bildene i galleriet. Og spesielt de med motiv fra vakre og idylliske Alvestad. Ingen diskriminering av grotakarran, de har jo litt mer midnattsol om sommeren. Og masse nordavind.
  Men uansett, opplegget med yttergryta.no er kjempebra. Fortsett med oppdatering, bilder etc, hr.redaktoer. Du fortjener mer enn en blomst for tiltaket, Paal.

Beste hilsen fra Leif. (Beverly says Happy New Year to all of you)

21.01.2003

Gratulerer med en veldig fin nettside. Det er et veldig fint tiltak som jeg tror mange tidligere øyværinger vil sette pris på å besøke. Flotte bilder er det også.

Kenneth Hammer

31.12.2002

GODT NYTT ÅR.
Jeg syns et er ei fin side, mange fine bilder og så er det kjekt å på en måte få en liten del i det miljøet som en gjerne skulle ha vært en del av.. Jeg for min del er ikke født på Grøta, men er gift med ei som har hatt sin oppvekst på "Strandbakk"og tildels på "Nordbakk" ettersom hun fulgte tett i reva på bestefaren over alt som småjente.

Hilsen Janne og Trond Tune (tidligere Johannessen)

31.12.2002

Kjære yttergrytinger!
 
Gratulerer med nettsider! Dere har vært flinke, og fine bilder har vi sett. Ønsker dere alle et riktig godt og fredelig nytt år 2003! Vennlig hilsen en innergryting som bor i Harstad:

Solfrid Martinsen

30.12.2002

Thank you, thank you for this wonderful web site. Pål's photography is fantastic. Now I can visit the beautiful island where my grandfather was born just by turning on our computer. Hjertilig hilsen til alle i Grotavaer, Alvestad and Dale.

Dennis and Sandra Andersen

30.12.2002

Jeg ble gjort oppmerksom på nettstedet til yttergryta.no i går kveld. Gratulerer med et virkelig flott nettsted som jeg kommer til å gå ofte innom! Har hatt elgsnes.no liggende og har vært innom der mange ganger i uka Dette blir jo midt i blinken for å følge med hva som skjer der nord!! Artig med små tekster til bilder og referering til hendelser. Hvilke planer har dere for utvikling og utvidelse? Hvordan kan for eksempel vi som har flyttet derfra for mange år siden bidra?

Hilsen Elin Alvestrand, Trondheim

29.12.2002

Marvin i Bodø har vært innom hjemmesida og sett at heimhusan står. Flott tiltak! Godt Nytt År!

Marvin A

Til den nyeste gjesteboka


Gjestebok på yttergryta.no

Vi tar i mot hilsener og kommentarer og legger dem ut på denne siden. Send slikt til post@yttergryta.no

Til den nyeste gjesteboka