yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Skoleavslutning før jula

Onsdag 18. desember inviterte Alvestad skole til avslutningsfest på Grøtavær leirskole. Det startet med at ungene ankom kl 17.00 for å finne seg til rette på hver sine rom. De skulle nemlig overnatte på leirskolen til dagen etter. Klokka halv syv kom de voksne og barnehageungene. Foreldre, søsken, besteforeldre og andre møtte for å oppleve opprømt julestemning og trivelig avslutning på skolehøsten 2002. Alle samlet seg i blårommet.

Trygve ønsket velkommen og inviterte alle inn i peisestua der det ventet varm julegrøt. Tre mandler var lagt inn og alle ble funnet. Vinnere av hver sin godtepose ble Tove, Karin og Oskar.

Trygve benyttet anledningen til å takke foreldrene for meget god innsats i forbindelse med bygging av ballbinge ved skolen og for godt oppmøte på juleverlksted sammen med ungene nå de siste skoledagene før jul.

Etter julegrøten trakk forsamlingen inn i Bringevollstua, og så tok underholdningen til med Maurid som programleder. Det var selvlaget dans, sketcher, allsang, orgelkonsert, selskapsleker, valsoppvisning, ketchupdans, gang rundt juletreet, kaffe og medbrakt julemat, og til slutt; julenissen.

Ute snødde det tett, - inne var det varmt på mange måter. Til slutt var alle mette og gode, og det var tid for tannpuss for de minste. Unger og foreldre tok farvel, men med lovnader om å stille opp på frokost dagen etter.

Jula kan begynne .....


Caroline, Maren Anna og Christian framfører en selvlageet dans.


Trivelige damer. Oddbjørg, Ragna, Olaug og Betsy.


Gang rundt juletreet.


Thomas framførte 4 melodier, derav en selvkomponert, og akompagnerte dessuten til julesangene.


Mere gang rundt juletreet


Ungene demonstrerte hva de hadde lært på svingkurs.


Christian


Martin og Betsy viser hvordan vals skal danses.


Ungene fikk forsamlingen med på noe de kalte for "ketchupdans".


Til slutt kom nissen. Bra at ungene hadde tannbørste med!