yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Ytre Grytøy kalender 2003 til salgs nå!

Kystlaget Alvestad gir for første gang ut en egen kalender med stoff fra Ytre Grytøy. Laget har samlet inn gamle bilder med motiv som kan knyttes til Ytre Grytøy.

Kalenderen er i svart/hvitt og inneholder bl.a. bildet som vi ser her til høyre, som viser en gjeng med glade fiskere etter et (sannsynligvis) vellykket sildesteng ved Alvestad. Året antar man er ca. 1910. Dette bildet er både oktoberbildet og forsidebilde.

Av andre motiv kan nevnes: Kjerringer og unger som renser e-dun på Grøtabakkan, Badeliv fra Innervika på 50-tallet, Foto av Grøtavær og av Alvestad tidlig på 1900-tallet, båter mm..

Kalenderen ligger ute for salg i butikken på Grøtavær. Prisen er satt til 100 kr. pr kalender. Den kan også kjøpes hos Ole Mikal Olsen på Grøtavær, og den kan bestilles hos leder av Kystlaget Alvestad, Pål Mikkelsen, på telefon 770 60 221 eller via e-post.

Kystlaget håper at kalenderen kan gi kjærkomne inntekter, og at den kan bidra til at laget får mange nye medlemmer. Dette er viktig nå da laget har kjøpt gavlbåten "Fuglen" på Alvestad, og står foran omfattende restaureringsarbeid. Ønske om medlemskap kan meddeles på telefon 770 60 221 eller via e-post.

Kalenderen kan lastes ned som pdf-dokument (lav oppløsning) ved å klikke her. (Dokumentet er på 2,9 Mb.)