yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Sesongen i gang på Grøtavær Brygge

Reiselivssesongen er endelig kommet i gang på Grøtavær Brygge, og flere arrangement er gjennomført. Opplegget med kaikamerater, filetering, ferskfisk, øl og gode fiskeretter har fått stående applaus og og masser av skryt fra førnøyde gjester. Nedenfor viser vi stemningsbilder fra to arrangement.Konferanse for tannteknikere, ca. 50 pers.

Gjestene var deltakere på en fagkonferanse for tannteknikere som ble avholdt i Harsatad. Turen til Grøtavær foregikk med to innleide båter:


Per Helge og Arne Mathias venter på de første gjestene


De første gjestene er kommet opp på kaia


Inne på brygga får Kaikameratene stemningen til å stige enda flere hakk når de setter i gang med sang og filetering


Maten serveres i en flott gammel robåt. I dag er det flere ulike fiskeretter på menyen og de er mange som forsyner seg flere ganger! Kokken får mye skryt!


Disse to herrene ba om å bli tatt bilde av!


Høy stemning rundt bordene.

"Blåtur" for ansatte på Kanebogensenteret, 48 pers.

Gjestene ble hentet på Elgsnes med M/S Skarvhausen. Båten har foreløpig lov til å ta maks 25 personer, og det ble derfor nødvendig med to turer. Gjengen som måtte vente på Elgsnes, fikk servert fiskesuppe og øl, noe som falt i meget god smak. Gjestene ble fraktet ombord i "Skarvhausen" med en 18 fots småbåt:


M/S Skarvhausen går fra Elgsnes med de første 25 "blåturgjestene" fra Kanebogen kjøpesenter


De som sto igjen, fikk varm fiskesuppe og øl, og så ut til å kose seg veldig med det. En og annen avstikker ut i det fri for å "lette på trykket" ble det også tid til. Etter en halv time var båten tilbake.


I bakre salong på Skarvhausen. Trygve forklarer hva som er lov å gjøre og hva som ikke er lov å gjøre.


To av gjestene satt framme på bakken under hele overfarten. Her nærmer vi oss brygga på Grøtavær, der Kaikameratene og resten av gjengen står og venter.


Kaikameratene synger også under måltidet oppe på Bryggeloftet. Folk stemmer i så det ljomer mellom takbjelkene.


Det ble dansing til "Ka du tru førr ei mølja æ hadde"


Inger, Leif og Britt trives bak disken