yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Bryllup på Grøtavær

Lørdag 5. juli var det bryllup på Grøtavær. Frank Tore Lind og Margareta Zivic giftet seg. Vielsen foregikk på Smaløya (nærmere bestemt på Frank Tore sin teig). Det betydde at både gjester, brudgom og brud måtte fraktes i småbåter over sundet.

På forhånd var båtene blitt pyntet med friskt lauvverk, blomster, flagg og ballonger, noen sågar med grovmasket myggnetting! På ei av strendene på Smaløya var arbeidsflåten til Yttergryta Skjell fortøyd som flytebrygge og her foregikk ilandstigningen. Bruden og hennes forlover ble rodd over sundet av to roere i en nordlandsbåt. Det gikk et gisp gjennom flokken av gjester som sto og ventet, da bruden, fortryllende vakker, steg ut fra båten og opp på brygga.

Vielsen foregikk på grasbakken ovenfor stranden. Etter uker med ubehagelig, kjølig og standhaftig nordavind, løyet det heldigvis utover dagen. Dermed ble det en behagelig temperatur under vielsen som foregikk i noe av det fineste av natur denne regionen har å by på.

Etter selve vielsen ble det som seg hør og bør servert drikke til brudepar og gjester, og Halvar og Per Helge Steen framførte ei Evert Taube-vise til ære for den svensktalende brud.

Mens brudeparet og nærmeste familie ble igjen til fotografering, dro resten av bryllupsfølget tilbake til Grøtavær Brygge. Der startet etter en kort pause den private festen. Den varte til tidlig morgen ...

(10.07.03)

(Fotos:
Pål Mikkelsen og Liv Torunn Sandvik)

 


Bruden gjør seg klar til å entre nordlandsbåten.


Bruden og hennes forlover blir rodd over Grøtsundet til Smaløya.
(Bildet er tatt gjennom grovmasket myggnetting på en av de pyntede båtene.)


Brudefølget ankommer flytebrygga ved Smaløya


Brudens onkel står klar til å føre henne videre fra brygga


Vielsen


Nu!


Lykkelig etterpå


Halvar og Per Helge Steen framfører ei Evert Taube-vise til ære for bruden.


Tilbake på Grøtavær Brygge. Båtene ligger godt fortøyd og festen kan begynne...


Alle gjestene plasserte ett lys hver omkring et kjærlighetens hjerte til ære for brudeparet.


Brudevalsen


Æ har gifta mæ!