yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Fiberoptisk kabel over Ytre Grytøy

I omlag én måned har det foregått gravearbeid langs veiene på Alvestad og Grøtavær. Det er Norsk Romsenter Eiendom AS (NRSE) som legger kabel fra fastlandet til Svalbard (eller omvendt), og denne går da tilfeldigvis over land bl.a. på Ytre Grytøy. Kabelen kommer fra Svalbard, via Andøya, over Andfjorden og i land på Endsletta. Så fortsetter den langs veien før den går i sjøen igjen innenfor Veneset.

Det er Bravida Nord AS som har hatt prosjekteringsansvaret for legging av kabelen. På Grytøya er det Nor Installasjon AS, et Alta-basert firma, som har utført leggingen av kabelen over land. Sjøkabelen er lagt av Seaworks as, et Harstadrederi med Grøtakaren Frank Tore Lind som markedssjef.

Svaldbardkabelen er egentlig to uavhengige kabler som aldri krysser hverandre. Den andre kabelen er ført over land på Bessebostad.

Kabelen passerer koblingssentralen på Alvestad på 10 meters avstand. Der ligger det et skjøtepunkt, og dette muliggjør en rimeligere tilkobling og klargjøring av stasjonen for bredbåndstjenester (ADSL). Det er imidlertid ikke gjort i denne omgang.

Andreas Rostad i Telenor opplyser at en klargjøring av sentralen for ADSL avhenger av etterspørselen. Han antyder at når Telenor har 20-25 forespørsler om bredbåndtilknytning (ADSL) vil de starte klargjøring. Det er bare å melde seg interessert! Man kan gjøre bindende bestilling eller man kan melde en uforpliktende interesse. Gå videre fra denne siden hos Telenor!

Linker:

Tekst og foto: Pål Mikkelsen

(14.09.03)


Daglig leder Knut-Ivar Bellika i firmaet Nor Installasjon AS gjør en av de siste skjøtene på Alvestad av den fiberoptiske kabelen. Sammen med kollega Jan Sivertsen, har han jobbet med kabellegging på Ytre Grytøy i omlag en måned. Kabelen har etter dagens standarder, en enorm overføringskapasitet.