yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Femlinger i saufjøset

Det er vår i fjøset på Heimtun og liv og røre. Lamminga startet i forrige uke, og i går, tirsdag, hadde 44 av i alt 188 søyer lammet. Tor Heimtun er bonden og har overoppsynet med at lamminga går greit unna.

Lørdag var Tor jordfar da sau nr. 67 nedkom med ikke mindre enn 5 jevnstore og livlige krabater. Så mange lam har ingen sau fått på Heimtun før, men denne 3 år gamle søya er spesielt produktiv. 1. året fikk hun 3 lam. I fjor fikk hun 4, og i år altså 5 lam. Søya er en steigar, mens faren til femlingene er en texer. -Texer-rasen er ikke kjent for å gi spesielt mange lam, men heller små og runde lam, kan Tor fortelle.

Odelsgutten på gården er 3 år gamle Tobias. Han er mye sammen med far i fjøsen, og er ekstra interessert nå i lammetida. Dessverre var han ikke hjemme da yttergryta.no var på besøk, men vi kommer tilbake senere, Tobias! Da kan du jo vise fram kopplammene, for de blir det mange av, sannsynligvis over 40 stykker, tror Tor.


Tor Heimtun viser fram sauer og lam til Jan Reidar, Oskar og Marenius.


Det er trangt om plassen når fem lam skal patte fra bare to spener. Alle fem lammene er likevel jamnstore og spreke.


Amanda, snart fire år, får holde et av lammene. Stort ansvar, det!


Hei, gutter. Gi dere nå. Det er min tur!


Tor har ordnet plass til søyene i redskapshuset under lamminga.


Tor Heimtun