yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Skolens juleavslutning

Det var en feiende flott og artig juleforestilling som elevene ved Alvestad skole inviterte til ved årets juleavslutning. Hele bygda ble dratt med til "Nissefarmen" nord i Skarsteinnesset der både rødnisser og blånisser skulle kjempe om å bli årets Stornisse. Innimellom store og små tildragelser på nissefarmen var vi innom Emma og Oluf, et eldre ektepar på Grøtavær, som fulgte nøye med kampen for tilværelsen nord i nesset.

Folk i salen humra og lo, og koste seg over det de såg og hørte. Selvfølgelig mimra vi alle tilbake til farmen i Horsevika, men det var også meningen. Elevene og lærerne ved skolen klarte å lage en fin balanse mellomden den gamle og nye versjonen. I tillegg til at historien og replikkene var laget av elever og lærere, så hadde de flettet inn sanger og musikk i forestillingen. Det løftet forestillingen.Thomas spilte på keyboard mellom sceneskiftene.

Etter forestillingen smakte det godt med nykokt kaffe og medbrakt kaffigodt. Det ble gang rundt juletreet, og etterhvert kom også den ordentlige julenissen med julegodter...........

Tekst og foto:
Liv Torunn Samdvik

(29.12.2003)


Sovenisse, Jålenisse, Sportsnisse, Mesternisse, Reisenisse, Miksenisse, Arbeidsnisse og Pyntenisse satt ofte samlet rundt grautgryta og diskuterte ukesoppdrag og daglige gjøremål.


Bestemor,Emma, og bestefar, Oluf, fikk besøk av barnebarna som gikk Lucia-opptog.


Nissekampene var spennende også for tilskuerne.


Programlederen, Fritjof, styrte nissekampene med sikker hånd.


Kaffen og humøret var godt etter forestillingen.


Alle var enige om at elevene hadde gjort et fenomenalt stykke arbeid.


Endelig kom den ordentlige julenissen, men ble det juleklem?


Blir det pakke til meg tro?