yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Skreifredag

Fredag 7. februar var det "Skreifredag" på Ungdomshuset. Det var Velforeningen som hadde bestemt seg for å bruke dagen for det månedlige Senfredagsarrangementet til å få i stand en god gammeldags møljefest. Nær innpå 40 personer meldte seg på.

Det ble avtalt med båten "Fred-Hugo" fra Aun om levering av skrei som var fangstet utenfor Andenes. Skreien var av prima kvalitet. Likeså både rogn og lever. Solfrid og Laila var sjefskokker og de fikk låne kjøkkenet på Grøtavær Brygge. Til å hjelpe seg hadde de Tor Alvestad, Lillian og Ragna.

Maten var aldeles glimrende, og da folk var ferdige, hadde Ole-Mikal alle med seg da han reiste seg og siterte en av deltakerne fra "Eldrebølgen": "Vi har alle nåkka godt inni oss!"

Etterpå ble det danset ut i de små timer, og leverdunsten låg som ei tjukk skodda over Ytre Grytøy resten av den helga...


Det var ikke bare eting av skrei, men også allsang.


Mere synging


Ivar Johansen ble kåret til kveldens "Møljekonge"...


... og Ragna Mikkelsen ble kveldens "Møljedronning".


Etterpå gikk det mest i swing, og enkelte hadde lært seg til noen meget avanserte turer.