yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Vegen stengt igjen, 7. januar

Vegen mellom Dale og Alvestad ble igjen stengt, kvelden 6. januar. Brøytesjåfår Roy Wang og vegoppsynsmann Roald Rasmussen gikk i gang med å åpne vegen når det ble dagslys igjen i dag. I alt ble det registrert 7 ras på strekningen. Det største, med en bredde på 15-20 meter var gått over vegen på "Tretteryggen". Ferga gikk ekstratur til Alvestad.

Det var Roy Wang som fikk oppringning fra en bilist om kvelden 6. januar om at det var gått et lite ras i Dalslian som ikke gikk an å forsere med bil. Roy rykket ut for å ta opp dette lille raset, men oppdaget da at det var gått et relativt stort ras på Tretteryggen, og han måtte derfor bare stenge vegen.

Med dagslyset i dag, ble det så mulig å ta opp vegen igjen, men vegen ble ikke åpnet før etter at ferga hadde gjort sin ekstratur til fergeleiet på Alvestad.

7.1.2003 (PMI)


Raset som var gått over Tretteryggen var overraskende stort tatt i betraktning at det er relativt lite snø i terrenget. (Hunden "Oito" tar en liten inspeksjonsrunde.)


Raset på Tretteryggen blir tatt opp med traktor.


Ferga måtte gå nok en ekstratur til Alvestad. Her passerer "M/S Vargasvarre" Elgsnes på veg ut Toppsundet.


Roy Bjørnar Wang er brøytesjåfør på Fylkesveg 15 fra Toppentunnelen til Grøtavær. Her er han i traktoren i ferd med å åpne opp raset som gikk over Tretteryggen.