yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Verdensmester på brygga

Onsdag 21, mai hadde Grøtavær Brygge storfint besøk. Sammen med ansatte i Statoil Kantiner kom Charles Tjessem, vinner av det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or (les bl.a. artikkel i Aftenposten) , til Grøta for å oppleve hva Grøtavær Brygge kan tilby av mat, miljø og atmosfære.

Anledningen var en samling som Statoils kantiner hadde i Harstad, der ledelse fra forskjellige kantiner diskuterte nye menyer og forbedring og utvikling av kantinedriften for framtida. På kveldstid var det altså tid for å finne ut hva Harstad har å by på, og da er det jo naturlig å komme til Grøtavær!

Grøtavær Brygge gjorde som de alltid gjør, sørger for å få tak i fersk fisk fra Andfjorden og tilbereder den på enkelt og tradisjonelt vis. Gjestene ble tilbudt kokt sei, kokt torsk og fiskesuppe. Dette var som en forrett til grillmat som ble servert rett fra grillen ute på sørsida av brygga. Fra grillen ble det servert nydelig hvalkjøtt fra årets første hval, lekre fiskekaker og delikat marulk.

Maten falt tydelig i smak, både den grillede og den kokte. Som en av gjestene sa, mens han klappet seg på magen: "Dere trenger jo ikke å ta bort grytene med fisk fordi om dere skal begynne å grille..." Han var så fornøyd med kvaliteten på fisken. Verdensemesteren selv syntes det var bra at fisken ble servert uten for mye "fiksfakserier", men at kvaliteten og smaken på råvaren i seg selv kom godt fram.

Innimellom måltidene arrangerte Trygve tørrfiskbankekonkurranse til mye åtgaum fra gjestene. Det måtte gås flere runder før seierherre var kåret.

(30.05.03)

Gjestene ankommer Grøtavær Brygge


Nybakt verdensmester i kokkekunst, Charles Tjessem, serverer seg av kokt fisk fra båtbordet på brygga.


Grilling på bryggekanten. Gøran er grillmester.


Verdensmesteren banker iherdig og gjorde en god innsats,
men nådde likevel ikke helt til topps i tørrfiskbankekonkurransen


Trygve Larsen er eneveldig dommer og avgjør hvem som går videre i konkurransen. Kriterer som legges til grunn er konsistensen på fisken etter banking, utførelsen og følelsene som ble lagt i bankingen.