yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

British Army på Grøtavær

På nytt er det soldater ved det gamle kystartillerifortet på Grøtavær. Det er ca. 40 mann fra "The British Army" som er på vintertrening. De har leid seg inn på Grøtavær Brygge og skal kanskje være her til midten av mars. I denne tiden skal de øve seg opp i å mestre den norske vinteren. Det starter med skitrening 2-3 dager i alpinbakken i Sollia. Så blir det turer i Dalsdalen og Bumarka med overnatting i snøhuler og telt.

Sammen med undertegnede tok to av dem, Hitch og Chris, turen fra Skjellesvika, over Skjellesvikskaret og ned til Dale gjennom Dalsdalen. Denne turen skal alle 40 ta senere med full oppakning.

Skiføret var utmerket, og det var relativt spak vind. I bakkene innenfor 3. vatnet ble det bål og kaffikok. Alt som det skal være en tidlig vinterdag med lavt sollys i det fjerne. Det ble ingen tur over Jamnfjellet i samme slengen, men karene kommer nok til å ta turen senere.

Dagen før hadde de kjørt med bandvogn helt innenfor 3. vatnet (den bakre delen av vogna hadde veltet nede ved Normannhytta). De bruker bandvogn for å sikre de av soldatene som ikke har gått på ski før, - 4-5 stykker. Det var tydelig at de la vekt på å ikke bryte ned skog og kratt, men det hadde nok vært noe enklere hvis det hadde vært mere snø.

Tekst og foto:
Pål Mikkelsen

(31.01.2004)


Chris og Hitch oppe på "Jorda" med utsyn over Dalsdalen


Kaffekoking