yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Leirskoletur til Langedrag!

Vi, mellomtrinnet på Alvestad skole, har nylig vært på leirskole på Langedrag. Reisen ned dit tok ca. 12 timer. Vi tok fly fra Evenes til Gardermoen. Det tok ca. 1 time og 30 minutt. Så tok vi fly- tog til Oslo S. Deretter tok vi tog til Nesbyen. Det tok 3 timer. Vi var på Langedrag klokka 24:00.

Selve Langedrag var en veldig fin plass. Den ligger 1000 m. o.h. Den nærmeste byen er Nesbyen. Langedrag ligger mellom Numedal og Hallingdal. Det var 25 forskjellige dyrearter der. Nesten alle dyra gikk løs sammen på tunet. Det var et stort tun, med stall og fjøs. Fjøsen og stallen var i samme bygning. De som bygde Langedrag var Edvin og Eva.

Leirskolelæreren Tuva var sjef over ulvene. Hun gikk inn til ulvene og ”pratet” med dem via kroppspråk. Tor var den som matet og passet på dyrene der. Han var også tursjef.

Dagsrytme:
07:00 Frivillig dyrestell og dyrekos.
07:30 Vekking.
08:00 Gruppearbeid.
09:00 Frokost.
(Resten av dagen kom an på hvilken dag det var)

Tur:
Tirsdag: Ski-tur rundt ulvegjerdet, ski leik.
Onsdag: Ski-tur til setra (hopp, kuleløype og hinderløype).
Torsdag: Lang ski-tur i fjellene.
(Det var også en natursti der)

Det var også mange dyr der. Blant annet: fjellrev, telemarksku, ulv og gaupe m.m. Det var mellom 100-150 kaniner som gikk løs på hele gården. Hver dag var det mulighet for dyrekos.

Da vi var på Langedrag var det 77 elever til sammen. Vi var de som kom lengst nordfra. De andre skolene kom fra: Risør, Grimstad, Bergen og Drøbak.

Vi hadde alle en kjempefin uke på Langedrag!

Tekst og foto: Mellomtrinnet, Alvestad skole

(19.03.2004)