yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper dette stedet kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet! (Det vil etterhvert også komme mer konkrete etterlysninger etter stoff.)

Send tekst som e-post til: post@yttergryta.no. Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Frank Tore Lind som er leder for bygdeutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening. Send gjerne kommentarer til
post@yttergryta.no

Vellykket fotballturnering på Grøtavær

Grøtavær Idretts- og Ungdomslag (GIUL) arrangerte fotballturnering i den fine ballbingen ved Alvestad skole nå i helga. I turneringa deltok både ungdomslag og lag sammensatt av noe eldre herrer. Turneringa ble meget vellykket.

Ballbingen ved Alvestad skole er først og fremst bygget for at unger skal ha et fint anlegg for ballaktiviteter, men den er såpass stor at det går fint an også for voksne å leke seg med den runde lærkula her. Bingen er på 41 x 18 meter og dermed passer det godt å spille med 5-mannslag. 8 lag var påmeldt til turneringa.

Lørdag var det innledende kamper. Det ble spilt serie i to grupper med poengberegning slik som i EM. Enkelte reagerte på at det var satt av bare 15 minutter til hver kamp og mente det kom til å bli alt for lite spilletid. Etter å ha prøvd seg, var imidlertid de fleste spillerne enige om at det var tøft nok å spille i ett kvarter. Spillet ble meget intenst inne i bingen og bølget fram og tilbake i stort tempo. For publikum ble kampene derfor underholdene fordi lagene stadig vekk kom til sjanser foran målene. Likevel ble ikke kampene unormalt målrike, fordi målmennene enten var dyktige eller fylte målene godt, - eller begge deler.

Resultatene ble slik:

Gruppe 1:
Grytøy - Sandsøy: 0-0
Grøtavær - Grøtavær U: 3-0
Sandsøy - Grøtavær U: 6-2
Grøtavær - Grytøy: 01
Grøtavær - Sandsøy: 1-1
Grøtavær U - Grytøy: 1-5

Gruppe 2:
All Stars - Kasfjord: 1-2
Grøtavær Old Boys - Jyplingan: 1-0
All Stars - Jyplingan: 3-1
Kasfjord - Grøtavær Old Boys: 1-1
Jyplingan - Kasfjord: 1-3
All Stars - Grøtavær Old Boys: 0-3

Om kvelden var det som seg hør og bør fest på ungdomshuset. Gruppa Etiquette spilte til dans, og det ble meget god stemning utover i den varme sommernatta.

Søndag var det klart for kamper om 8. - 5. plassene og semifinaler. Resultater:

Grøtavær U - Jyplingan: 0-4
Grøtavær - All Stars: Walk over til Grøtavær

Semifinale 1: Grytøy - Kasfjord: 2-5
Semifinale 2: Sandsøy - Grøtavær Old Boys: 3-5

Dermed var det klart at Grytøy skulle møte Sandsøy i bronsefinalen, og Kasfjord skulle møte de på forhånd nederlagsdømte Grøtavær Old Boys i finalen.

I bronsefinalen ble det en klar seier til Sandsøy over Grytøy. Resultatet ble til slutt 4-1 til Sandsøy.

Finalen ble både jevn og spennende. De gamle fra Grøtavær kjempet innbitt og klarte å gi Kasfjordlaget kamp til døra. Et omdiskutert mål, der Grøtaværkeeperen sto inne i målet og tok i mot ballen fra ballgutten da skuddet kom med reserveballen, ble utslagsgivende. Kasfjord vant 3-2. På tross av det ene heldige målet, kan man ikke si at seieren var ufortjent.

De tre beste lagene fikk pokaler med seg hjem.

Tekst: Pål Mikkelsen
Foto: Tormod Bård Windsrygg
Fra semifinalen mellom Grytøy og Kasfjord.


Publikum koste seg i sommersola


Frispark i farlig posisjon for Grøtavær Old Boys i semifinalekampen mot Sandsøy.


Farlig situasjon foran målet til Grøtavær Old Boys


Denne gikk i stolpen bak keeper Frank Tore Lind.