yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Skredøvelse for Grytøy beredskapsgruppe

Gruppa møttes lørdags ettemiddag kl. 16.00 på sentret på Lundenes. Der hadde gruppa en gjennomgang av rutinene ved alarm. Det møtte også noen nye medlemmer denne gangen.

Beredskapsgruppa hadde på denne øvelsen besøk av Frode Opheim og Hans Hovde fra Harstad Røde Kors Hjelpekorps som var her for å observere og rettlede.

Søndag startet med alarm kl. 09.45. De første møtte på oppmøteplass kl. 0955. Møteplassleder ble Hans Jørgen Jensen, og skredleder ble Frank Hilpusch.

Mannskap og utstyr ble fortløpende transportert til samlingsplass, som ble opprettet på Bjørnerå Fergekai. Derfra ble alle fraktet opp til Bjørnerådalen, der skredøvelsen skulle foregå. De første mannskapene kom opp kl.10.41, og et "kaossøk" ble raskt iverksatt. Resterende mannskap kom etterhvert opp til skredplassen, og første søkegruppe gikk inn i skredet kl.1100. Markøen ble funnet ca. kl.12.00.

Hele gruppa dro etterpå ned til Lundenes skole der det var gjennomgang av øvelsen.

Det ble gitt både ris og ros, men alle var til slutt enige om alle hadde gjort en god jobb.

Grytøy Beredskapsgruppe ble forespurt om de ønsket noen kurs, og det ble snakk i at Harstad Rødekors Hjelpekorps skulle prøve og skreddersy et kombinert kurs som skulle inneholde førstehjelp, snøscooter kjøring og Samband.  Dette kommer vi tilbake til senere.

- - - - - - - -

(Teksten er basert på referat fra øvelsen.
Referent: Geir Ågård)

Bilder: Pål Mikkelsen

(03.03.2005)


Folk er i ferd med å ankomme samlingplass som ble opprettet på fergekaia på Bjørnerå.


Snørekjøring etter scooter opp mot Bjørnerådalen.


Søkelag 1. Søkelagsleder: Joar Hansen


Gravelaget i arbeid. Det ble en del "blindalarmer" før markøren endelig ble funnet.


To søkelag i arbeid. Portvakta (ti venstre) har hele tiden oversikt over hvem som er inne i skredområdet.


Der ligg han! Tilstand uviss. Det var hull etter søkestang i sekken, noe som viser at det ikke alltid er lett å kjenne forskjell på hardpakka snø og markør/menneske. Øvelse må til!


Ole Mikal er interessert tilhører.


Etterpå var det samling på Lundenes skole der det ble foretatt en kritisk gjennomgang av øvelsen.


Ole Mikal på vei opp i fra Bjørnerå


Beredskapsgruppa på Grytøy er så heldige å ha en lege blant medlemmene, nemlig Frank Hilpusch. Denne gangen ble han også utpekt som skredleder, en krevende oppgave som kan tilfalle hvem som helst av de som ankommer først på avtalt møteplass.


Søkelag 2.


Skredvakta alarmerte om nytt skred, og alle sprang ut av skredområdet og til trygg sammlingsplass.


Markøren, som var en søppelsekk fylt med tøy, er funnet, og det er om å gjøre å grave forsiktig.


Frode Opheim fra Harstad Røde Kors forklarer.