yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Nå kommer breiband!

I dag monterer Hålogaland Kraft opp sine to basestasjoner på Grøtavær, en på skolen og en på en stolpe på Øverlandet på Grøta. Dermed vil de kunne tilby leveranse av breiband til alle med fri sikt til disse stasjonene, forhåpentligvis alle husstandene.

Trond Mikkelsen i Hålogaland Kraft (HLK) forteller at sambandet skal testes et par-tre dager med en kunde før det kan sies å være helt klart. Det vil si at i neste uke (uke 18) kan de foreta levering til den enkelte husstand eller bedrift.

Før levering til den enkelte kunde, må det imidlertid foretas en bestilling hos HLK. Leveringstid fra bestillingen er mottatt oppgis å være 1-3 uker.

HLK leverer en kapasitet på 512 kb (både inn og ut) som standard. Med abbonnementet leverer HLK mottaksutstyr som den enkelte kunde selv må installere på utsiden av huset. Til mottakeren følger det med 20 meter kabel som ikke kan forlenges ute i friluft. Inne kan den forlenges med 80 meter om ønskelig.

Tekst: Pål Mikkelsen
Foto: Line Anita Nermark

(28.04.2005)
Gutta fra HLK monterer basestasjon på skolen