yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Fjøsbrann på For

Tirsdags formiddag brt det ut brann i fjsen til Daniel Arne Hansen p For. Hele grisebesetningen (omlag 185 dyr) strk med. Alt av storfe ble berget ut, men det var bare s vidt. De siste dyrene ble berget ut av rykdykkere som kom med brannmannskapene fra Harstad. Brannen startet visstnok i grisefjsen. Brannalarmen i fjset ble utlst og Daniel Arne var kom raskt til men kunne konstatere at grisene sannsynligvis noks raskt var blitt drept av kullosforgiftning.

 

Brannvesenet fra byen kom med ferga, som da de ankom Stornes, hadde pause i ordinr rute. Ferga har ikke beredskapsplikt og manglet en av mannskapet. Skipperen vegret seg derfor i starten til g, men gikk likevel p grunn av alvoret i situasjonen.

Det lokale, frivillige brannkorpset var ankommet stedet da de to brannbilene fra byen kom.


Brannen skal ha startet i grisfjøsen


Hele fjøsen ble antent etterhvert.


Silobygningen brant helt ned.


Ferga har utrolig nok ikke beredskap, men gikk ekstra likevel.


Tankvogn og brannbil kom fra Harstad


Brannen sett nedenfra veien
Flammene spredte seg fort via taket


Røykdykkere klarte å berge ut de siste storfeene.


Et trist syn


Restene etter silobygningen


De lokale brannkorps kom først til og var etterhvert støtte for Harstad brannvesen da de kom


Daniel Arne HansenTekst og foto: Pl Mikkelsen
(27.04.2005)