yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Redde den som kan..

Vi bor på ei øy, og på Ytre Grytøy er vi minimum 35 minutter unna sykehuset. I ugunstige tilfeller kan tida være enda lengre. Hvis ulykken skulle være ute, kan det være livsviktig å vite hvordan man skal forholde seg overnfor en skadet person slik at man minsker risikoen for alvorlige aller fatale skader før profesjonell hjelp kan ta over. Derfor trenger man å øve seg.

Egentlig burde alle ha øvd seg på førstehjelp før man kanskje plutselig står overfor en kritisk situasjon. GIUL med Margareta Lind som initiativtaker, fant ut at vi på Ytre Grytøy bør øve oss, og arrangerte derfor et innføringskurs i førstehjelp lørdag 14. mai. Margareta var instruktør, og deltakerne fikk i løpet av to timer en innføring i enkelte viktige tiltak man kan gjøre for å prøve å berge liv eller begrense skade.

Kurset var både inspirerende og interessant, og vi sannsynligvis også bli holdt igjen en gang til høsten slik at flest mulig på Ytre Grytøy kan få tilegne seg kunnskaper om førstehjelp.

Tekst og foto: Pål Mikkelsen

(16.05.2005)
Margareta demonstrerer hjerte-/lungekompresjon


To blås og så 15 trykk i en takt av 100/min. Frank Tore mente at han så tegn til liv etter kort tid.


"Adam" var leid inn for anledningen fra Nors Folkehjelp i Harstad


Det var overraskende enkelt å få Frank Tore over i stabilt sideleie