yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Fotball i Piteå

Sommeren er tiden for turneringer, og denne sommeren har i alt 4 gutter med tilknytning til Ytre Gryty kjempet om heder og plasseringer i Piteturneringen som hvert r samler 6-7000 unger til kamp om ballen.

Andreas Fiva fra Grta deltok sammen med Landss sitt 14-rslag. De gjorde det veldig skarpt og kom helt til finalen, der de etter en god kamp mtte bite i gresset med 0-2 for Spnga IS, et lag fra Stockholm.

Joakim Fiva fra Grta og Oskar Mikkelsen fra Alvestad spiller p HILs 12-rslag. Hugo Kjelseth, fdt og oppvokst p Alvestad, er trener, og snnen Simen spiller ogs p laget.

HILs 12-rslag gjorde det meget bra og ble nr. 2 i gruppespillet. Dermed gikk laget videre til 16.delsefinale. Der ble arrangrklubben Pite banket hele 4 - 0. Nytt avansement og klar for 1/8-dels finale. Motstander her var Myckle fra Skellefte. Det ble dessverre tap 1-3 i en jevn og spennende kamp..

Cupeventyret for HIL-guttene og -jentene var dermed over, og Myckle var klare for kvartfinale mot Torpedo Moskva. Torpedo ble for sterke for svensken. De vant 3-2 og gikk ikke overraskende, helt til finalen. I finalen ble det seier til Tucumena fra Argentina, som vant etter straffesparkkonkurranse mot Torpedo Moskva.

Over 70 lag fra 5 nasjoner deltok i klassen for lillegutter 12 år, og HIL var derfor svært fornøyd med å bli blant de 16 lagene som spilte 8.delsfinalene.

Spillerne lrte masse i lpet av turneringen i forberedelsene og gjennomfringen. Nye drakter fra Hlogaland Kraft ble bret med stolthet og glede i sommervret i Pite. Spillerne gjorde ei kjempeflott turnering, med eksemplarisk oppfrsel bde p og utenfor banen. Vi overnattet i en stor gymsal p Solanderskolen i Pite, sammen med HILs smgutter 91. Dette fungerte helt flott, og mer enn 30 HIL-guttter og 2 jenter i nye Hlogaland Kraft drakter, satte absolutt sitt preg p bde skolen og turneringa.

Tekst: Hugo Kjelset / Pl Mikkelsen
Foto: Pl Mikkelsen

(08.08.2005)

HIL 93/94 sitt lag til Piteturneringen.
1. rekke fra venstre: Kristoffer Moss, Heidi Ellingb Nilsen, Benedikte Helmersen Strand, Joakim Fiva, Oskar Mikkelsen og Thomas Mikalsen.
2. rekke fra venstre: Morten Rasmussen, Hugo Kjelseth (trener), Simen Dischington Kjelseth, Pl Kaarby, Johan Kjrland og Espen Vik.
Den glimrende keeper Adrian Madsen var ogs med p turen til Pite, men er ikke med p bildet.