yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Snøhuletur

Endelig kom dagen for den etterlengta snøhuleturen! Været var strålende, og det samme var humøret til elevene fra 5.-9.klasse som troppet opp på skolen torsdag morgen. Sammen med Martin, Nils Roger og Line dro gjengen til Dale. Her var det på med ski og ryggsekk.

Etter nærmere to timer var alle endelig fremme ved leirplassen ved tredjevannet. I mellomtiden hadde Martin kjørt med skuter flere turer att og fram med den aller tyngste bagasjen. Og flere turer skulle det også bli -både med og uten skuter...

Arbeidet med snøhulen viste seg tidlig å bli vanskelig. Martin var fremdeles på en av sine mange turer (...), så her var det bare for Nils Roger og Line å grave. Gravingen gikk veldig sakte og det tok tre timer før vi begynte å se konturene av en hule. Nå skal det sies at snøskavelen var steinhard (...eller kanskje det bare rett og slett var manglene muskelkraft av graverne...). Uansett, når hula endelig begynte å ta litt form, da dukket Martin opp. Etter mye motgang, kom enda mer: Veien var stengt! Så da var det bare å pakke sakene igjen og håpe på at vi ville rekke ferga fra Bjørnå.

Det var med vemod at vi forlot leirplassen. Elevene hadde jobbet iherdig med å grave istand en stor bålplass, trasket opp og ned mange ganger for å få alle sakene til hula, og ikke minst jobbet hardt med hula. Slitne, sultne og en smule irritert vendte vi nesen hjemover. Og den gikk i en rasende fart. Følgene ble mange knall og fall, saltomortale med ski, samt et stunt av minstemann, Joakim, som vi aldri har sett før...

Heldigvis rakk vi ferga. Etter å ha fått litt næring i kroppene, kom energien tilbake. Nå bar det til leirskolen. Her ble det servert varm kakao mens lærerne satte opp lavvoen. Klokken nærmet seg midnatt før alle var installert. Da laget Martin bål som han stekte pannekaker med pølsebiter i. Etter at alle var mette og den verste røyken hadde gitt seg, var det sengetid. Reinsdyrskinn, varme soveposer og ullpledd skulle holde de søte små varme...trodde vi. Men, neida. Før klokken tre kom den første tuslende inn i peisestua. Og etterhvert kom de alle, en etter en. Forutenom om minstemann, da. Han sov søt, godt inntullet i flere ullpledd. Etter at frokost var inntatt var det tid å ta påskeferie.

Selv om turen ikke ble helt som planlagt, syntes elevene at det hadde vært et flott, innholdsrikt, og ikke minst lærerrikt døgn.
Alle var enige om at det hadde vært en fint tur : )

God påske ønskes av elever og lærere ved Alvestad skole!


Hele gjengen samla


Martin i aksjon med steikpanna


Koselig kveld i lavvoen