yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Swing på Yttergryta

GIUL arrangerte swingkurs forrige helg. Et 20-talls grytværinger tok utfordringen og meldte seg på kurs for å lære å danse swing. Det vil si, mange av dem har danset swing før, og gikk på kurs for å friske opp kunnskapene og lære noen nye triks, men det var også nybegynnere på kurset, blant annet fire ungdomsskoleelever som sporty stillte opp blant mer eller mindre garva swingere.

Som instruktør var hyrt inn varmedalingen Sigurd Johan Heide, for tiden bosatt i Trondheim. Samme mann var her for to år siden som instruktør på forrige swingkurs. Nå hadde han plukket opp mye nytt, - både hopp, trinn, smøy og bøy, senk og løft og vet ikke hva ble vist for måpende kursdeltakere som etterapet som best de kunne.

Med seg hadde Sigurd samboeren sin, Anna Marie Nielsen, som var glimrende swingdanser, men som i tillegg var en fantastisk flink salsadanser. Dermed så ble det noen leksjoner med salsa underveis, noe som de aller fleste satte stor pris på.

Kvelden ble avsluttet med en enkel swingfest. Det ble en koselig avslutning på kurset og varte ut i de små timer med dansing så lenge det var krefter igjen i folk.

Tekst og foto: Pål Mikkelsen

05.11.2005
Anna Marie Nielsen og Sigurd Johan Heide var instruktører på kurset


Slik skal dert gjøres!


Frank Tore og Margareta øver inn et spektakulært triks.


Noralf og Maurid vil ikke være dårligere


To som helt klart var fornøyd med egne swingferdigheter