yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Seier i TINE-stafetten 2005!

Torsdag 25. mai deltok Alvestad Skole for første gang i den årlige Tine-stafetten som arrangeres årlig på Borkenes, og i landet forøvrig. Alle elevene og lærene, samt rektor og Jan Arild dro bortover for å overbære begivenheten.

Klokken halv ni på morgenen møtte vi opp på brygga på Grøtvær. Derfra tok vi Skarvhausen til Borkenes. På Borkenes møtte over 1000 elever, i hovedsak fra 6.-9. klasse, fra Harstad og omegn. Det var et flott arrangement med musikk, underholdning, kafeteria, mye aktivitet og moro.

Tine-stafetten blir arrangert årlig over hele landet med Tine og Olympiatoppen som arrangør. Målet med stafetten er å øke aktivetetsnivået hos barn og unge. I tillegg er det blitt lagt vekt på kosthold. Eget opplegg om kosthold ble gjennomgått i en gymtime i forkant av stafetten. Over 85 000 elever deltok på landsbasis. I dette arrangementet står aktivitet og moro i fokus, derfor utnevnes det ingen vinnere eller tapere.

Alle elevene mottok Tine-produkter når de kom i mål. Hver skole fikk en plante fra Rå Videregående skole. I tillegg ble det trukket premie fra skole. Fra vår skole vant Maren Anna. Hun fikk et fint lys som var laget på Trastad.

Siden vi er få elever i hver klasse, stilte vi i åpen klasse med elever fra 5.-9.klasse. Vi løp i heat 10 som ellers besto av rene 7.klasser. Hvert lag hadde 8 deltagere som alle løp 200 m.

Her er lagoppstillingen vår:

Etappe 1. Ole-Mathias Wang
2. Henriette Wang
3. Joakim Fiva
4. Kristian O. Teigland
5. Maren Anna Fiva
6. Karoline S. Rasmussen
7. Andreas Fiva
8. Oskar Mikkelsen
Reserve: Rine I.Hansen (skadet)

Selv om det viktigste var å delta og å ha det moro, var det veldig artig at vi vant heatet vårt med klar margin. Alle elevene leverte en kjempeinnsats!!! Småtrinnet hadde laget plakater, og var kjempeflinke til å heie fram laget!!

Dette har vært en kjempeflott dag, og alle elevene ønsker at vi skal stille med lag til neste år også.

Tekst og bilder:
Line Nermark

(27.05.2005)
Elever og lærere følger med hvordan det går med de andre lagene


Laget samlet før start


Ole-Mathias klar på startstreken til å løpe første etappe


Maren Anna i fint driv


Andreas i farta


Oskar løper i mål som førstemann


Oskar, som hadde ankeretappen, er fornøyd med lagets og egen innsats