yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Aktivitetsdag på skolen!

Fredag 29.september hadde elever og lærere ved Alvestad skole en annerledes skoledag. Den fine høstdagen ble benyttet til å gjøre en del utendørs aktiviteter i fellesskap. Målet for dagen var fysisk aktivitet, samarbeid på tvers av klassetrinnene, kunstnerisk og kreativ utfoldelse, og ikke minst at det skulle bli en lystbetont og variert skoledag med innslag av aktiviteter utenom det vanlige.

På programmet sto:
-60 meter
-lengde hopp
-trillebårkappløp
-luftgeværskyting
-kasting på bokser
-hodebryoppgaver

Elevene var delt inn i tre grupper. Klassetrinnene ble blandet slik at de eldste og yngste jobbet sammen. I tillegg til de oppgave som er nevnt ovenfor, hadde alle gruppene i oppdrag å lage en drage sammen. Flyveegenskaper og kreativitet skulle vektlegges.

 

Det ble tildelt poeng på alle øvelser og oppdrag, og tilslutt ble det kåret en sammenlagtvinner. Vinnergruppen besto av Ole-Mathias, Karoline, Joakim og Ingrid.

Midt på dagen hadde elevene felles lunsj. Det smakte ekstra godt med hjemmelagde horn (som Charlotte, Marenius, Oskar, Joakim og Andreas hadde laget i Mat & Helse) og varm sjokolade når alle satt samlet på kjøkkenet i hyggelig og munter atmosfære.

Alle var enige om at det hadde vært en super dag, og at skolen oftere burde ha aktiviteter i aldersblanda grupper.


Hilsen elever og lærere ved Alvestad skole


Trangt om saligheta, men intimt og koselig


Rino finsikter. Han treffer en 8er og en 10er! (10 er det beste, 8 det nest beste)


...mens Jan Reidar tar en liggende.


Maurid ble frista... Sjekk den stilen!


Stolte vinnere: Karoline, Ingrid, Ole-Mathias og Joakim.


Charlotte, Oskar, Andreas, Emil og Tobias viser stolt fram dragen deres.


En liten oppsummering før vi tar helg!


De minste syntes det var stas å få spise lunsj sammen med de store:)


Maren Anna i dyp konsentrasjon!


Marenius tar en knestående...


Amanda har teknikken inne!


Siste justeringer før premiereflyving!


Jan Reidar, Amanda, Marenius og Amanda. Rino var også på denne gruppa, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.


Flyging i bingen


Rydding må til. Her er det Tobias som er flittig med kosten.

(11.10.2006)