yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Fullt kjør på Bjøntegaard leirskole

Grytidlig om morgenen, mandag den 28. august, satte fire spente elever fra Alvestad skole kurs mot Bjntegaard Leirskole. Vi, Charlotte og Marenius i sjette klasse og Joakim og Oskar i syvende, hadde en lang reise foran oss. Frst flybuss til Evenes, s fly til Gardermoen og tilslutt 3-4 timer med buss til Hanestad i sterdalen.

Da vi ankom Bjøntegaard Leirskole hadde de andre elevene allerede kommet. I fire dager skulle vi, fire elever fra ei lita bygd langt mot nord, være sammen med noenogfemti elever fra Kampen skole som ligger midt i Oslo-gryta! Men tiltross for litt "språkproblemer" i starten, ble vi raskt kjent med de andre elevene.

Det var fullt kjør hver dag. Fram til fire-tiden på ettermiddagen var det undervisningsopplegg. Vi lærte å bruke kart og kompass og GPS, vi lærte å lage tjære, vi lærte å lage kullstifter (som vi fikk med oss hjem til å bruke i K&H), vi lærte om tømmerdrift, og vi fikk hogge ved og lage bål. I tillegg var vi på sykkeltur, besøkte bjørnehi, smakte på maur(!), gikk til Tegningfallet der vi fikk se jettegryter laget av vannerosjon,  besøkte Jutulhogget, som er Nord-Europas største fjellkløft, og gikk natursti.

På fritiden var det mange spennende aktiviteter å velge mellom. Vi badet i utebassenget, stelte og red hester, skjøt med luftgevær og pil & bue, spilte bordtennis og biljard og klatret i klatretårnet. I tillegg var det diskotek hver kveld.

Vi hadde en fantastisk flott uke sammen med Kampen skole, Ole Bjøntegaard, Marianne og Tor Ivar, og skulle gjerne vært der ei uke ekstra :)

Hilsen Charlotte, Marenius, Oskar og Joakim.

Foto: Line Anita Nermark

(06.09.2006)

  


En opplagt gjeng på tur


Joakim likte å hogge ved


Vasking hørte også til programmet


Charlotte i fint driv


Aldri smaker matpakka så godt som ute i det fri!


Marenius prøvde den vanskeligste klatreveggen


Oskar testet ut bjørnehiet


Gruppebilde


Jutulhogget, Nord-Europas største fjellkløft


Oskar, Marenius, Charlotte og Joakim, sammen med Ole Bjøntegaard, eier og driver av leirskolen