yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Full fres i Heimtunstua!

Det er ikkje umogleg å skapa sin eigen arbeidsplass på Ytre Grytøy!

Evelyn Antonsen Heimtun har nå i november dreve eiga husflidbedrift i 3 år. Målsetjinga var å byggja opp ein halv arbeidsplass på årsbasis. Problemet i dag er å få tid nok!

Evelyn driv med saum og strikk i naturmateriala bomull, lin, ull og silke. Ho baserer seg på heimesalg og salg på ulike messer. Denne sommaren annonserte ho lordagsåpe kvar lordag i juli. Det vart veldig populært både hjå turistar og bygdefolk, og ho vart heilt fri for varer! Det betyr at ho nå må stå på for å vera klar til førjulssalget. Det går også ein del tid med til å finna ut kva som slår ann og til fornying av sortementet.

Det gjekk mange år før Evelyn heiv seg uti draumen om å skapa sin eigen kreative arbeidsplass. Garasjen vart bygd dobbel med tanke på dette prosjektet. Deretter vart det etablerarskole og investeringar. I vinter utvida ho med strikkemaskin og datamaskin på loftet i garasjen. Dermed har ho nå fått eit flott utsal i 1.etasje. Etter tre år med investeringar håpar Evelyn nå at drifta skal gå godt økonomisk. Det ser heldigvis ikkje ut som det manglar kundar iallefall! Så da får vi berre håpa at tida strekk til å få opp lagerbehaldninga til julehandelen!

Tekst og foto:
Liv Torunn Sandvik

(15.11.2006)

  


Evelyn Antonsen Heimtun har innreia garasjen til produksjon og salg av husflid innafor saum og strikk.


Evelyn har stor produksjon av tova luer i alle storleikar og fargar


....og skjerf som høver til både luer og vottar!


Ein vil ikkje frysa om vinteren bir kald, dersom ein får eit par av desse til jul!


Evelyn strikkar også klær etter dine ønskjer....


Evelyn sel mange dukar nå til advent.