yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Mannskorpub på Lundenes

Enkelte vil kanskje nekte for at det er mulig å få flerogtjue voksne menn fra Grytøya til å være samstemte, men gi dem et korpartitur og et glass øl så går det bra. Lørdag 1. april var det mannskorpub på ungdomshuset på Lundenes.

N kan vi sl det fast: Mannskor og pubstemning er blitt en tradisjon p Grytya. Det startet som et vellykket eksperiment i fjor. Koret hadde i r beholdt de beste sangene og fyllt p med nye. Resultatet ble en variert blanding av korsang, solistframfringer og skling!

Mannskoret hadde likegodt snudd opp ned p storsalen p ungdomshuset. Scenen var overlatt til publikum, - den ble raskt omdpt til "VIP-losjen", og koret hadde plassert seg i andre enden rundt en vakkert hjemmesnekret bardisk, stor nok til plassere noter og lglass p. Dirigent Herstein Lunde, regionens strste roseprodusent, fikk av en iherdig korpresident, Tormod Windsrygg, sttt og stadig fyllt sitt pianoplasserte vinglass til randen av hva vi formoder var rosvin. Dermed var det ikke mer enn rett og rimelig at Lunde kvitterte med invitere publikum og kor med p bde n og to skleviser. S var stemningen satt. Og den bare steg. Shantyer, svenske 1800-talls viser og svisker fra 1950-renes nskekonserter ble framfrt for et imponert publikum. Per Arne Johansens tolkning av Leonard Cohens fenomenale "Hallelujah" gikk rett i ryggmargen og ble belnnet med trampeklapp fra salen, og fra VIP-losjen i srdeleshet.

Klokt nok hadde koret forutsett at kulturell fde ikke ndvendigvis er nok p en lrdagskveld, - om det s heter at det er god mat i god drikke, s det srget selv for at hjemmelagede e-colifrie karbonadesmrbrd ble servert i pausen. Men fr det, kanskje lite taktisk med tanke p salgsinntektene, ble den smtt geniale "Slankevisa", skrevet av korets egen Oddbjrn Ster og tonesatt av dirigent Lunde, framfrt som en liten advarsel - eller kanskje likevel ikke?

For befeste stemningen ble ogs 2. avdeling innledet med drikkeviser, bde med og uten publikum, fr koret fortsatte p en musikalsk vandring blant mer og mindre kjente evergreens og slagere som passet pubkonseptet utmerket. Ubesvret, og med humr og underfundigheter, loset dirigent Lunde publikum gjennom konserten p en mte som alene var verdt inngangsbilletten. Som musikalsk sttte hadde koret foruten Lunde p piano, flge av Trond Vaskinn p piano og keyboard og Mikal Lundemo p fiolin og bass. Underveis slo Mikal Lundemo til med "Fanitullen" p fela si s man fornemmet hovmerker p det gamle dansegolvet!

Etter at Nordlandsnetter p obligatorisk vis avluttet konserten, l det til rette for ekstranummer, naturligvis. Bardisken fungerte som skjermbrett, og i bare nettoen (oventil), fikk endelig mannskoret gjre det de lenge hadde nsket, nemlig leke nudister i Taubes "Den Lyckliga nudisten", til overstadig jubel fra den kvinnelige delen av publikum, som ogs trampeklappet fram Per Arne Johansen med en ekstraframfring av "Hallelujah". Konserten ble avsluttet med ekstranummer av den irske sangen "Wild Rover" i samklang mellom bde solokvartett, kor og publikum.

Tekst & foto:
Pål Mikkelsen
(09.04.2006)

 


Herstein dirigerer både kor og publikum


Per Arne framfører "Hallelujah" av Leonard Coen.


Koret synger "Moskvanetter".


To ikke helt edru piloter.


Mikal Lundemo med "Fanitullen"


"Wild Rover"


"VIP-losjen" reiser seg på "B"


Ekstranummer: Evert Taubes "Den lyckliga nudisten".