yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Skøytemoro i ballbingen

Ballbingen kan som kjent islegges, og i år er det Tor Vilmundarson som har vært primus motor for det. Ikke rart, han bor jo 20 meter fra, og er en ivrig kar som liker å leke ute. Leirskolelærer er han óg.

Juleværet var denne gangen helt spesielt, stabilt og nokså kaldt hele tida, men ikke minst: Ingenting nedbør. Dermed ble det faktisk is i en nokså lang periode, noe ungene visste å sette pris på.

I tillegg til at bingen ble fitt benyttet både på dagtid og nattetid (!) ble det også kalt sammen til skøytetreff i romjula (de fleste bildene til høyre er fra dette treffet). De voksne hadde da med kaffe, kaker og brus. Man må jo ha påfyll i pausene, må vite.

Tor har gjort mesteparten av arbeidet med isleggingen, men han fikk også hjelp. Han har sendt oss en liten rapport om dette:

Alvestad skole har i samarbeid med Grtavr Idretts- og ungdomslag og Ytre Gryty Vel ftt laget en flott ballbinge. Det har skjedd med mange villige dugnadssjeler. Den har allerede blitt brukt til mange fotball treninger og turneringer. P vinteren brukes den til skytebane.

Før banen kan vannes og gjøres til skøytebane, må den være fri for snø. En godværsdag lå det 30 cm tykk snølag i bingen. Lengden på banen er 41m, bredden er 18.

Spørsmål 1
Hvor stort areale er ballbingen?

Spørsmål 2
Hvor mange kubikk meter med snø lå på banen?

Spørsmål 3
Arbeidsgjengen besto av 3 gutter; 2 ungguter og en relativt unggutt. De startet å måkke kl. 11.00, og ble ferdig kl. 23.00. Tre pauser hadde de; 1/2 times lunsj, middagspausen ble 1 time, og kveldsmaten varte også 1 time. Hvor mange arbeidstimer hadde de til sammen i ballbingen?

Spørsmål 4
Hvor mange kubikk meter snø måkket de pr time?

Kos dåkk med oppgavene.

Premien blir et kvikkere hodet.

Hilsen;
Tor, Stian og Vidar"
Stian og Vidar gjorde en kjempejobb med å måke bingen fri for sny! (Foto: Tor Vilmundarson)

Jan Reidar med nytt lesseapparat på vei til skøytetreff. Skøytene i skuffa!


Med refleks blir man bedre sett på isen! (Foto: Tore Sandvik)

Folkelivet rundt benken.


Britt Laila i farta!


Mølje foran den ene ishockeymålet


Hvor er pucken min?


Publikum så ut til å kose seg...

Svar på oppgaver;

1.
738 m2

2.
221,4 m3

3.
28,5 timer til sammen

4.
7,8 m3 snø i timen.

Det var alt for i dag.
Tro det eller ei, alle oppgavene tok han Stian i hodet, unntatt den siste. Det ble jeg ganske imponert av.

Hilsen Tor."

(05.01.2005)


Ingrid var en meget habil ishockeykeeper.