yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Kjølig turnering

Søndag d.8.oktober avvikla GIUL fotballturnering for Grøtavær og våres små nabobygder. Før turneringen ble det også gjort et hederlig forsøk på å skaffe mangenok lag for barn / ungdom, noe vi mislyktes dessverre med.

Det lover vi i GIUL å ta opp igjen våren 2007 og da forhåpentligvis med en offentlig åpning av ballbingen på Grøta. Noe som dog bestemmes av ballbinge komitén.

I stiv nordavinds kuling, mødte det opp 3 gjestelag; 2 fra Kasfjord og 1 fra Lundenes. Grøtavær stillte opp med hverken mer eller mindre 23 spillere, og kunne derfor stille hele 3 lag, noe som er ganske imponerende i en bygd med ca.130 innbyggere 

Ungdomene våres i bygda ble fordelt jevnt på 3 lag og noen av de storspilte for Grøta. Etter min mening har vi mange gode fotball spillere for fremtida, men spesielt synes jeg vi må trekke fram 3 navn, dersom de spillte suverent. Andreas, Ole Mathias og Oscar som fremsto som 3 solide, gode spillere som allerede har stor forståelse for spillet, teknikk, utholdenhet og en enorm stå på vilje. (En av dem hissa seg litt vel mye opp og pådro seg gult kort, men henta seg fort inn igjen, som tyder på at spilleren begynner å modnes oppunder topplokket.

Selvom vi ikke "toppa" noen av lagene, kom Grøta I laget til finalen, der de tapte marginalt 2-3 mot Lundenes, etter å ha ledet 2-0 i pausen. Det holdt dessverre ikke. Rutinerte og erfarne seriespillere fra Innersida henta Grøtaværingan inn igjen og tok med seg pokalen hjem til Lundenes.

Resultatene ble som følger;

Grøta1-Lundenes ……...0-4
Grøta 2-Kasfjord1……..1-5
Lundenes- Kasfjord 2….6-0
Kasfjord 1- Grøta 3……5-1
Kasfjord 2- Grøta 1……1-1
Grøta 2 – Grøta 3 ……...2-3

Semifinale;
Lundenes - Grøta 3.........5-2
Grøta 1 - Kasfjord………1-1 (4-3 etter straffekonk)

Finale
Grøta 1- Lundenes……..2-3

På Grøta 1 laget spillte følgende spillere;
Kai i mål, Ute; Rune, Frode, Ingrid M, Kristian, Andreas, Jonas og Kim T

På Grøta 2 laget spillte;
Roy i mål, Ute; Jan Arild, Eirik, Fredrik, Heidi, Ole M, Christer og Marenius

På Grøta 3 laget spillte;
Tor i mål, Ute; Odd H, Torfinn, Trond, Oscar, Maren A og Joakim.

Før turnerigen ble det jobba litt på dugnad i ballbingen;

  • Ledvin har sveist en del rør rundt banen, (tok seg en arbeidstur til Grøta og sveiste i en hel helg) og i disse røran har det blitt hengt opp ei not som har allerde økt intensiteten og effektiviteten i treninga.
  • Søylene som skal holde oppe nett for volleyball og for tennis er også sveist på plass av Ledvin.
  • Lysstolpene har Ledvin også sveist.
  • Kurvene har blitt montert, så nå kan basket ferdighetene trenes opp.
  • Noen knekte bord har blitt bytta ut med ny. Her mangler det Fortsatt å bytte ut 5 bord.

Husk! En god idrettsutøver er gjerne en allsidig utøver. En ferdighet i en sportsgren kan gjerne gi et forsprang eller en fordel i en annen idrettsgren. (Forstå det de som vil)

Giul oppfordrer herved at det fortsettes med denne positive trenden; Ballbingen gjøres ferdig, komplett. dvs.sveising av 4 søyler, bytting av 5 bord og merking av tennisbane og eller volleyball bane. Dette kunne vært artig å fått til før vinteren slår inn slik at bingen er klinkende klar når skøyteisen kommer på plassen, og så ikke minst når grågåsa kvekker inn våren på ny, midt i april. I realiteten er banen allerede klar til 5-6 forskjellige idrettsgrener;

Fotball, håndball, basketball, volleyball, tennis, og fotballtennis.

Giul takker de som har lagt innsats i bingen og turneringen, og de som stakk innom cafén på søndag.

Tekst: Tor Vilmundarson
(10.10.2006)