yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Bli med på skredøvelse!

Søndag d. 18.mars foregår øvelse i skredsøk på Grytøya. Medlmemmer i gruppa får da melding fra politiet i Harstad som varsler om at noen har blitt tatt av et snøras, et eller annet stedpå Grytøy. Gruppa skal da øve på å komme seg snarest mulig av sted, møte resten av gruppa og komme seg snarest mulig til denne plassen. Deretter blir det gjennomført søk i snøraset. Et såkalt "kaos søk" gjennomføres først, deretter grovsøk eller finsøk. Alt ettersom hva "skredleder" bestemmer. Gjør gruppa et funn, er det om å gjøre å grave opp den uheldige "personen", evt. forsøke gjennoppliving på vedkommende eller evt. bare sørge for litt varme og omsorg inntil lege og syketransport er til stede. Det trenes også på rutiner, bruk av søkestenger, og annet utstyr, samt kommunikasjon.

Grytøy er og blir et øyrike, selv etter den nye tunnelen står ferdig vinteren 2009. Derfor vil øya alltid være godt tjent med noen innbyggere som kan søke i snøras. På en måte kan en se på det som like viktig kunnskap som f.eks. livredning, førstehjelp eller liknende.

HVIS UHELLET NOEN GANG SKULLE VÆRE UTE, HENGER DET 6 SØKESTENGER INNE PÅ GIUL-/ UNGDOMSHUSET, RETT VED SIDEN AV SYKEBÅREN.

I tillegg er det lurt å ta med seg spade og en ryggsekk med ekstra varme klær, ullsokker, votter, hue en genser evt. Medlemmer i gruppa har (bør ha) bestandig en ryggsekk klar med tilhørende utstyr hjemme.

Hvis DU er interessert i å delta i øvelsen, er du hjertelig velkommen. Ta kontakt med en av følgende gruppemedlemmer;

Tor Vilmundarson
Pål Alvereng
Ole M Olsen
Frank T Lind
Margarethe Lind,
eller Roy Wang

Med hilsen;
Oss i beredskapsgruppa

  


Fra øvelsen i 2006 i Dalsdalen.