yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Holand blandakor til Grøtavær

I helga 15.—17.juni får Grøtavær igjen besøk av Holand blandakor fra Sortland. I juni 1995 var koret også på visitt på yttergryta. Det var en ubetinget suksess. Strålende vær, ”stinn brakke” på konserten i Bringevollstua lørdag ettermiddag, og fin bryggedans om kvelden.

Koret er lokalisert på Kleiva litt sør for Sortland, og har sine øvelser på Landbrukskole. Dette er et av de desidert største korene i Nordre Norland sangerkrets med 55 aktive sangere dette sangeråret. En del er forhindret fra å være med denne gangen, men vi blir 35 sangere.

Koret skal ha konsert i Bringevollstua lørdag ettermiddag kl. 18.00. Det bli mange, flotte korsanger. En del av sangerne er fra en kabaret som vi hadde vårhalvåret 2006. Herfra har vi bl. a sanger som Yoy raise me up, Gabriellas song fra filmen ” Så som i himmelen” og Så skimrande var aldrig havet.

Vi har også med en del sanger fra en gospelkonsert i september sist høst. Dette var avslutningskonserten i jazzweekenden på Sortland. Vi hadde da et meget givende samarbeid med Jazzin Babies, et meget velrenommert orkester fra Oslo som spiller New –Orleans jazz. Fra denne konserten har vi bl.a med Amasing grace, Go down Moses og Hymn to Freedom av Oscar Peterson.

Ellers kan vi jo ikke komme til Grøtavær uten å synge Den fyrste song.

På konserten vil vi også ha allsang, fortelling/diktlesing og musikkinnslag. Vi tror det blir en fin ettermiddag, og vi håper både bygdefolket, utflytta yttergrytinga og innergrytinga vil kjenne sin besøkelsestid.

I anledning korets besøk vil det bli arrangert er bygdefest lørdag kveld. Koret har med seg et kjempeflott orkester fra Sortland, Vesterålen Danseband (VDB) som også var med i 1995. Dette er 6-mannsorkester som spiller meget variert dansemusikk, og som vi har hatt med flere ganger når vi selv har arrangert kortreff. Orkestret har også på sitt repertoar Grøtaværvalsen, som de lærte seg til forrige besøk.

Vi gleder oss til å komme til Grøtavær i juni og håper å møte mange av dere.

 

På vegne av koret

Kjell Ola (utflytte yttergryting)
(28.05.2007)

  

Holand blandakor


Vesterålen danseband (VDB)