yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Tomteleiting på Ytre Grytøy!

Drømmer du om et eget sted på landet? Hus med utsikt mot havet, et naust i fjæra, stillhet, men likevel kort vei til byen? Tilflyttingsutvalget og Ytre Grytøy Vel inviterer deg til tomteleiting på Alvestad og Grøtavær.

Det finnes mange steder p Ytre Gryty som kunne egne seg godt til sette sitt hus p. Vi har en kommunedelplan over omrdet som ble vedtatt for bare noen f r siden, og den gir blant annet tillatelse til fortetting med boliger bde p Alvestad og Grtavr. Tilflyttingsutvalget har funnet fram til tomtealternativer der grunneier i utgangspunktet vil stille seg positivt til eventuelle foresprsler om tomtekjp.

Det finnes ogs et boligomrde med 10-12 boligtomter som har godkjent reguleringsplan. Det ligger p Alvestad, og du ser en animasjon med flyfoto og reguleringsplanen til hyre. Omrdet kalles for "Steinan" og eies av grunneierlaget p Alvestad. Prisen er satt til 20 kr/m2. Tomtestrrelsen ligger mellom 1200 og 1500 m2. I tilknytning til omrdet er det mulig sette opp naust.

Kjenner du ikke Ytre Grytøy fra før, bør du ta en titt rundt på disse hjemmesidene. Se deg rundt i galleriet, på "dagens bilde" og i sakene som har vært omtalt i de fem årene som hjemmesiden yttergryta.no har eksistert. Det vil gi deg et bilde på folk og natur.

Alt er selvsagt ikke rosenrødt. Vi skal ikke unnslå at vi har strevd lenge med å få rassikret veien ut til oss. Det ser nå ut til å gå i orden. I henhold til Nasjonal transportplan vil det bli oppstart på dette arbeidet i 2008, og på våren 2010 bør vi derfor kunne kjøre helt rastrygt gjennom "Lian" som den aktuelle strekningen heter. Selv om rasfaren har vært en skygge som har hengt over oss i mange år, har den også bundet oss sammen i felles anstrengelser på å nå fram for å få midler til sikring. Slik blir det gjerne på mindre steder. Ved å løfte i flokk får vi til større ting enn å stå alene. For et par år siden fikk vi bygget den største ballbingen som finnes i regionen (41 x 18 meter). Den blir brukt mye! Nå foregår det arbeid for å få bygd småbårhavn, enten én stor eller to mindre. I tillegg finnes det flere små og store intitiativ som er i gang eller venter på å bli igangsatt. Kanskje bærer også du på en idé som kan realiseres på Ytre Grytøy?

Kom utover til oss sndag 3. juni og se hva vi har! Vi tilbyr caf p Alvestad skole, lysbildefremvisning, barnepass og omvisning i bygda.

Oppmøte ved Alvestad skole klokka 11.30

Avslutning og oppsummering klokka 16.00.

Fergetidene ser du her.
Plakaten ser du her.

Hvis det er noe vi kan være tilhjelpelige med på forhånd, så ta kontakt med oss:

Marte Østmoe: Tlf.: 997 13 581
Frank Tore Lind: 957 48 685

Pål Alvereng
(28.05.2007)

  

Over ser du en liten animasjon over det regulerte boligomrdet "Steinan" (det er p 2Mb s du m kanskje vente litt til det er ferdig nedlastet..). Animasjonen er basert p flyfoto og arealdelen av reguleringsplanen for omrdet. Den er laget av Steinar Alvestad.


Et lite oversiktsbilde over en del av Ytre Grytøy. Nede i høyre hjørne er boligområdet "Steinan". Den nærmeste øya heter Storøya. På Melkeneset ligger fergeleiet som i dag bare brukes dersom veien gjennom Lian er stengt. I 2009/2010 blir det overflødig. Oppe til venstre ser vi Elgsnes og på andre over fjorden ligger Bremnes, Gapøya og Godfjorden. Gode fiskeplasser er det over alt...


Her legges siste hånd på verket på ballbingen på Ytre Grytøy. Den ligger i tilknytning til Alvestad skole og ble bygget ved hjelp av 1000 dugnadstimer. Den er stor til ballbinge å være: 41 x 18 meter. Total kostnad var på 720.000 kr, inklusive dugnadsarbeidet.