yttergryta.no

Velkommen til nettstedet for Ytre Grytøy. Vi håper det kan være til nytte og glede for oss som bor på Ytre Grytøy, dere som har bodd her en gang, dere som tenker på å flytte hit og alle dere andre som av en eller annen grunn har tilknytning til Ytre Grytøy. Kanskje kan nettstedet også vekke nysjerrigheten hos andre Grytværinger og hos eventuelle "tilfeldig forbipasserende".

Nettstedet yttergryta.no er i stor grad et idealistisk prosjekt. Derfor er det svært kjærkomment å få inn bidrag fra dere som er innom sidene av og til. Ikke nøl med å sende e-post hvis du har noe på hjertet!

Send tekst som e-post til: Har du problemer med å sende bilder, er det bare å ta kontakt og spørre.

Se forøvrig i gjesteboka for innkomne hilsener og kommentarer.

Stengt veg

Fylkesveg 15 mellom Dale og Alvestad er Norges mest stengte veg som følge av ras eller rasfare. Inntil den blir sikret, må vi klare oss med alternative skyssruter når vegen er stengt. Vegvesenet har egne vegmeldinger.

Komme på besøk?

Under menyen veiviser finner du kart , ruteopplysninger, oversikt over bedrifter, lag og foreninger, mm.

Flytte hit?

Har du en drøm om å flytte ut fra trengselen? Ytre Grytøy har en fantastisk natur og et trygt og godt oppvekstmiljø for barna. Ta kontakt med Marte Østmoe som er leder for Tilflyttingsutvalget, dersom du ønsker nærmere informasjon om muligheter for bolig etc.

Dagens bilde

Med ujamne mellomrom legger vi inn dagsferske bilder fra Ytre Grytøy. Disse ligger samlet i et eget billedgalleri. Du har sikkert allerede sett dem til høyre på siden her. Klikker du på overskriften Dagens bilde, kommer du til "billedarkivet".

Nettsidene tilhører Ytre Grytøy Velforening.
Pål Mikkelsen er webredaktør. Send gjerne kommentarer til

Vellykket tomteslepp

Tilflyttingsutvalgets "tomteslepp" som ble arrangert forrige sndag, ble en fin gjennomgang av mulige byggetomter p Ytre Gryty. 3-4 interesserte par kom innom for se hva vi har tilby. Et av parene var av jobbmessige rsaker (nattvakter etc.) bare interessert i mulig hyttetomt, og ble informert om de to hyttefeltene som er inntegnet p kommunedelplanen, og grunneiere til disse. De andre var interessert i bygging av helårsboliger og ble vist rundt på Alvestad og Grøta.

På Alvestad begynte vi med ei tomt som Arne Hansen har på br. 9 ned mot Veneset og som han har sagt kan være mulig å selge til boligformål hvis noen spør om det (og interesse var det). Så viste vi fram Steinan og det regulerte boligområdet der. Steinan eies av Alvestad grunneierlag og tomteprisen er satt til 20 kr pr. kvadratmeter. Der er mulighet for nausttomter i tilknytning til feltet.

Deretter var vi i området mellom Yttervika og skolen som eies av Øystein Iversen. Idyllen ned mot Yttervika falt tydelig i smak hos flere. Frank Tore tok så de besøkende med på en rundtur på Grøta.

Innimellom var det kaffe, kaker og lapskaus (som henholdsvis Ingunn og Inger hadde laget, nam, nam - takk til dere!), lysbildeframvisning og generell info om Ytre Gryty. De beskende som hadde vrt med p omvisningen, uttrykte begeistring for plassen og anmodet om at en slik omvisning burde gjennomfres oftere, for de mente det ville vre flere andre intersserte som kanskje ikke hadde anledning n, men som da ville komme. Kanskje et fast innslag under "Yttergrytadagan"?

Bde TV-Hlogaland og NRK var invitert til tomtesleppet. TV-Hlogaland var ikke interessert, men det var NRK, de kunne bare ikke komme p sndagen. Derfor kom de heller onsdagen etter. De vinklet innslaget mot selve Tilflyttingsutvalget og det at 3 damer i sin beste alder hadde flyttet til Ytre Gryty og etablert seg med familie og egen arbeidsplass. Ytre Gryty v/ Marte, Ann-Lisbeth og Liv Torunn fikk dermed et innslag p 3 minutter i Nordnytt Magasin p fredag den 8. juni, og det ble et pent stykke reklame for plassen. Innslaget kan du forhpentligvis se her (det kommer et stykke ut i programmet - etter nyhetene).

I etterkant av programmet har det allerede kommet henvendelser angende interesse for husbygging p Ytre Gryty, noe som Tilflyttingsutvalget og Velforeningen vil flge opp.

Dessverre har det ogs vrt tilbakeslag i arbeidet for tilflytting. En familie med flere unger, blant annet to i skolepliktig alder, har lenge nsket leie eller kjpe hus p Ytre Gryty for sl seg ned her. Det har vist seg svrt vanskelig finne et ledig, hvelig hus, og n har familien gitt opp og kjpt seg hus et annet sted. Selv om vi selvsagt hper de fr det bra der de kommer, er vi lei oss for at de ikke fikk muligheten til flytte til oss p Ytre Gryty.

Ingen nsker selvsagt legge utilbrlig press p huseiere (vi har hrt rykter om at noen har flt det slik), men Velforeningen har fra tid til annen henvendelser fra folk som spr etter ledige hus for leie er kjp, s dersom du har eller kjenner noen som har mulighet for utleie (eller salg) av husvre, s ta gjerne kontakt med Velforeningen eller Tilflyttingsutvalget (Frank Tore Lind: 95748685, Marte stmoe: 99713581) eller yttergryta.no.

Tekst og foto: Pål Alvereng
(12. juni 2007)

   


Frank Tore peker og forklarer


Omvisning i det ferdig regulerte boligområdet i Steinan.


Ideelt sted bo