Skoletur i Dalsdalen

2008

 
 

Mandag 25. august dro ungdomskolen på Alvestad på en tredagers tur til Dalsdalen. Ungdomskolen består av Marenius Alvereng, Charlotte Marlen Schytte Rasmussen, Joakim Fiva, Oskar Alvereng og vår lærer Line Anita Nermark. Vi hadde forberedet oss i mange dager og sekkene vokste, vokste og vokste. Da mandagen endelig kom var det fint vær og tid for turgåing. Vi unge måtte sykle mens vår lærer tok bilen med all bagasjen.


Turen innover gikk ganske greit, men Marenius og alle oss andre fikk litt problemer med de tunge sekkene. Men mange stopp gjorde turen lettere. Mens vi stoppet kunne vi glede oss over store mengder med store, flotte og velsmakende blåbær.


Tidlig ut på ettermiddagen kom vi endelig frem til tredje vannet der vi slo leir. Alle fire begynte straks å fiske. Vi dro opp fisk etter fisk, men størrelsen var ikke til å skryte av.


Ettermiddagen gikk fort og straks ble det klart for middag. Vi var delt inn i grupper på to og to, og vi hadde hver vår middagsmat. Marenius og Charlotte hadde potetmos og kyllingvinger, mens Oskar og Joakim spiste potetmos og kjøttkaker. Alt ble tilberedt på primus og bål. Line hadde med seg Toroboks, og koste seg med det.


Kvelden kom fort og vi måtte legge oss. Marion Buunk og hennes nederlandske venn kom og slo leir like bortenfor, men vi delte bålet. Vi hadde rolig natt, og alle sov godt.


Neste morgen stod Oskar og Joakim tidlig opp for å fiske fisk til dagens middag.

Det ble dårlig med fangst, så alle fire bestemte seg for å gå opp til Jorda for å fiske. Oskar var heldig og fikk to ørreter. De kom godt med til middag.

Dagens middag for Joakim og Oskar var ørret og grønnsaker, mens Marenius og Charlotte spiste pasta.


Etter at mørket falt på var det bålkos og steking av pannekaker.


Onsdag våknet vi av regnet. Line sov ute og var uheldig med regnet.

Vi begynte straks å pakke for å begynne på hjemreise.


Da vi hadde kommet et stykke bortenfor ”Hallebakkan”, møtte vi resten av skolen. Der fant vi en koselig plass for å grille pølser. Selv om det var litt grått og trasig, var alle i godt humør.


Etter en stund med kos, slukket vi bålet, pakket sekkene og begynte å gå den siste biten ned til sommerfjøsene der bilene/syklene sto klare.


Skrevet av: Oskar, Joakim, Charlotte og Marenius

 

Alvestad ungdomsskole på tur


Se alle bildene fra turen her!